Üzleti tippek

20 ezer eurós pályázat

Az Európai Parlament Újságíró Díját azok az újságírók nyerhetik el, akik kiemelt fontosságú európai témával foglalkoznak, illetve előmozdítják az európai uniós intézmények bemutatását.

A díjat négy kategóriában ítélik oda: írott sajtó, rádió, televízió, internet. A díj összértéke 20 000 euró, a kategóriák első helyezettjei egyenként ötezer euró díjazásban részesülnek. A pályázatokat 2008. március 17. és 2008. május 15. között lehet benyújtani, a díj átadására pedig 2008 októberében kerül sor – tájékoztatta lapunkat az Európai Parlament budapesti irodája.

A díjra magánszemélyek, valamint maximum 5 főből álló csoportok pályázhatnak egyszeri vagy sorozat részeként megjelent cikkekkel vagy riportokkal. A pályázaton olyan sajtóanyag vehet részt, amely 2007. május 1. és 2008. április 30. között jelent meg, illetve került adásba, az Európai Unió bármely hivatalos nyelvén. A nevezés feltétele, hogy a pályázó az unió valamelyik tagállamának állampolgára és regisztrált újságíró legyen.

A négy kategória nyertes pályázatai két lépésben kerülnek kiválasztásra. Elsőként a szakemberekből álló nemzeti zsűrik a 27 tagállamban kiválasztják a kategóriánként továbbjutó munkákat. Ezt követően a továbbított pályázatokból választja ki a négy kategória győztesét az Európai Parlament alelnökéből, két európai parlamenti képviselőből és szakemberekből álló európai zsűri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik