Üzleti tippek

Kampánycsendet sértett az Echo Televízió

admin
admin

2008. 03. 11. 21:01

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint két műsorában is megsértette a kampánycsendet az Echo Televízió szombaton.

A testület azt követően hozta meg elmarasztaló döntéseit, hogy több, a kereskedelmi televízió szombati adását bíráló panasz is érkezett az OVB-hez. A testület amellett, hogy a kifogásoknak helyt adott, arra kötelezte a műsorszolgáltatót, hogy adásában tegye közzé az elmarasztalást. Az OVB nem élhetett a kampánycsendsértéstől eltiltó szankcióval, hiszen az ülést a népszavazást követően két nappal tartották.

Az Echo Televízió korábbi, tehát a kampánycsend (szombaton 0 órai) életbe lépése előtt sugárzott műsorait ismételte meg szombaton, így az azokban megszólalókat nem érinti az OVB elmarasztaló határozata, hiszen a szereplők nem tudhatták, hogy a műsort megismétlik.

Az OVB a “Mélymagyar” és az “Összefüggések” című műsorok adását találta kampánycsendsértőnek; ezekben mások mellett Stumpf István politológus, Bayer Zsolt újságíró és Kósa Lajos fideszes képviselő korábbi beszélgetéseit, interjúit közölte ismétlésben a televízió.

Az OVB tagjai határozataik meghozatala előtt megtekintették a beadványokban jelzett és a televíziótól hivatalosan beszerzett filmrészleteket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.