Üzleti tippek

Kampánycsendet sértett az Echo Televízió

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint két műsorában is megsértette a kampánycsendet az Echo Televízió szombaton.

A testület azt követően hozta meg elmarasztaló döntéseit, hogy több, a kereskedelmi televízió szombati adását bíráló panasz is érkezett az OVB-hez. A testület amellett, hogy a kifogásoknak helyt adott, arra kötelezte a műsorszolgáltatót, hogy adásában tegye közzé az elmarasztalást. Az OVB nem élhetett a kampánycsendsértéstől eltiltó szankcióval, hiszen az ülést a népszavazást követően két nappal tartották.

Az Echo Televízió korábbi, tehát a kampánycsend (szombaton 0 órai) életbe lépése előtt sugárzott műsorait ismételte meg szombaton, így az azokban megszólalókat nem érinti az OVB elmarasztaló határozata, hiszen a szereplők nem tudhatták, hogy a műsort megismétlik.

Az OVB a “Mélymagyar” és az “Összefüggések” című műsorok adását találta kampánycsendsértőnek; ezekben mások mellett Stumpf István politológus, Bayer Zsolt újságíró és Kósa Lajos fideszes képviselő korábbi beszélgetéseit, interjúit közölte ismétlésben a televízió.

Az OVB tagjai határozataik meghozatala előtt megtekintették a beadványokban jelzett és a televíziótól hivatalosan beszerzett filmrészleteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik