Üzleti tippek

Balogh még egy kicsit vezetheti a BKV-t

A BKV igazgatóságának tagjai elfogadták Antal Attila lemondási kérelmét, Balogh Zsolt megbízatását ugyanakkor meghosszabbították.

A testület úgy döntött, hogy Balogh Zsolt műszaki vezérigazgató-helyettes mandátumát meghosszabbítják, így egy hónappal tovább, április 30-ig intézi a közlekedési társaság ügyeit. Antal Attila lemondását a tulajdonos fővárosi közgyűlésnek kell elfogadni, a BKV igazgatótanácsa csak javaslatot tehet ennek elfogadására.

Hagyó Miklós városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn úgy nyilatkozott, nemzetközi pályázatot írnak ki a BKV vezérigazgatói posztjára.

Lapunk információi szerint azonban kevés esélye van annak, hogy külföldön már bizonyított ember vállalja el a közlekedési társaság vezetését. Ennek akadálya nemcsak a nyelvtudás hiánya lehet, hanem az is, hogy a vezérigazgatói poszttal járó – Magyarországon nagy felháborodást keltő – fizetés mintegy másfélmillió forint. Ez az összeg a fejlett közösségi közlekedéssel rendelkező Nyugat-európai városokban körülbelül egy osztályvezető fizetésének felel meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik