Üzleti tippek

Új élete kezdene a német elit lebuktatója

Veszélyben érzi az életét, és ezért Dél-Amerikába menekülne az a férfi, aki a lichtensteini LGT bank ügyféladatait eladta a német hatóságoknak. Hírek szerint a miniállam trónörököse hajlandó volna megadóztatni az országában elrejtett pénzeket.

Heinrich Kieber, aki lichtensteini LGT bank számlaadatait eladta a német hatóságoknak, levelet írt a német hírszerzésnek, amelyben nehezményezte, hogy nem tudták titokban tartani a kilétét, és ezzel veszélybe sodorták az életét. Az informátor most új személyazonossággal szeretne új életet kezdeni Dél-Amerikában, ám ebben a német titkosszolgálat nem akar közreműködni – értesült a Focus hetilap.

A Der Spiegel magazin szerint Kieber attól tart, hogy meggyűlhet a baja az LGT bank befolyásos ügyfeleivel, köztük például a szaúdi királyi család tagjaival vagy a januárban elhunyt Suharto indonéz exdiktátor családjával.

A Focus értesülése szerint Alajos liechtensteini trónörökös kijelentette: Liechtenstein hajlandó megadóztatni az országban elhelyezett német jövedelmeket, és az ebből befolyt pénzt kész átutalni a német adóhatóságnak. A hercegség számításai szerint ez évente mintegy 800 millió és egymilliárd euró közötti összeget jelentene.

Németországban egyre több olyan személy ellen folyik nyomozás, akit azzal gyanúsítanak, hogy Liechtensteinbe mentették át a vagyonukat a hazai adózás elkerülése érdekében. 134 német adócsaló már önként jelentkezett a hatóságoknál abban a reményben, hogy így majd enyhébb büntetést rónak ki rájuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik