Üzleti tippek

A Magyar Telekom pénzeli a magyar újságírókat

admin
admin

2008. 03. 05. 15:18

A Magyar Telekom lett a Pulitzer-emlékdíj kizárólagos támogatója.

A legkiemelkedőbb magyar újságírók munkáját elismerő Pulitzer-emlékdíj kiosztása 2008-tól a Magyar Telekom kizárólagos támogatásával folytatódik a Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítvány és a távközlési szolgáltató közötti megállapodás értelmében.

A legrangosabb hazai újságírói elismerés működését a társaság egyedüli támogatóként 2008-tól három éven át, összesen 21 millió forintos összeggel segíti. Az erről szóló megállapodást a Magyar Telekom részéről Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató, a Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítvány részéről Sipos Lajos kuratóriumi elnök írja alá a március 9-i díjkiosztón.

„A modern, minőségi hírközlést, a tehetséget és az értékorientált, etikus újságírói magatartást honoráló Pulitzer-emlékdíj olyan értékeket képvisel, melyek ápolása a Magyar Telekom számára is kiemelten fontos” – hangsúlyozta a támogatási megállapodás bejelentése kapcsán Christopher Mattheisen. A Magyar Telekom a Joseph Pulitzer nevéhez kötődő elismerés fennmaradásának biztosítása érdekében döntött úgy, hogy kizárólagos támogatóként járul hozzá 2008-tól a díjak kiosztásához.

A Pulitzer-díj a nevét Pulitzer József, magyar származású amerikai sajtómágnásról kapta. A világ legrangosabb újságírói kitüntetésének számító díjat 1917. június 4-én adták át először, és adják át minden évben az Amerikai Egyesült Államokban az azóta már zenei, illetve irodalmi kategóriával is kibővített elismerést. A magyarországi emlékdíjat Fábry Pál, New Orleansban élő magyar üzletember és a Magyar Hitelbank Rt. együttesen hívta életre 1989-ben. A nemzetközi elismeréshez hasonlóan azzal a céllal jött létre, hogy a kelet-közép-európai rendszerváltozást követően a kimagasló szakmai teljesítményt felmutató magyar újságírók is elismerésben részesüljenek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.