Üzleti tippek

Vajon 2008 lesz-e az önkormányzati csődök éve?

Az önkormányzatok pénzügyi helyzete az elmúlt több mint másfél évtized alatt fokozatosan nehezebbé vált. Egyre több önkormányzat kényszerül rá, hogy a fejlesztések mellett a működtetést is hitelből finanszírozzák. Ez a romló tendencia a helyhatóságok tevékenységében fokozatosan működési zavarokat eredményez. A szervezők célja, egy olyan fórum létrehozása, amelyben a legkompetensebbek szólnak a közönséghez és egyúttal válnak megszólíthatóvá.

A konferencia számít az önkormányzatok polgármestereinek, pénzügyi vezetőinek, valamint a bankok, pénzintézetek önkormányzati üzletágában dolgozó szakembereinek érdeklődésére. A szervezők továbbá számítanak az önkormányzatokkal szerződéses viszonyban álló, az önkormányzatoknak beszállítást végző, vagy másként, szolgáltató vállalkozások részvételére. A részvevők szakemberektől érdeklődhetnek, illetve választ kaphatnak, jogi- és/vagy gazdasági területeken jelentkező problémáikra.

A konferencia fő kérdése az, hogy milyen lesz az önkormányzatok várható pénzügyi helyzete 2008-ban. A helyi közszektorral kapcsolatban felmerülő pénzügyi-, gazdasági gondok kapcsán mi várhat a hitelezőkre és milyen sajátosságokkal szembesülhetnek a vállalkozói viszonyrendszerhez szokott beszállítók. A résztvevők, szakértők előadásain, kerekasztal beszélgetéseken ismerhetik meg a Pénzügyminisztérium, Állami Számvevőszék, Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, könyvvizsgálók, bankok, csődgondnokok, valamint az önkormányzatok és szövetségeik képviselőinek véleményét. Célunk, hogy a téma, különböző egyedi szempontjainak rövid ismertetését követően a résztvevők lényegre törő szakmai eszmecseréje és vitája, a tapasztalatok kölcsönös átadását segítse elő.

A konferencia eredményeként a felek kölcsönösen megismerik egymást, illetve jobban megértik egymás szempontjait. Ezzel szeretnénk hozzájárulni kormányzati képviselők, önkormányzati szakemberek, bankárok és vállalkozók személyes kapcsolatteremtéshez, párbeszédének megindulásához.

Jelentkezésüket várjuk a www.onkormanyzaticsod.hu oldalon, vagy ezzel kapcsolatban érdeklődhetnek az IGE Tanácsadó Kft.-nél (1119 Budapest, Fehérvári út 83., Tel.: 06-1-428-0551, E-mail: iroda@ige.hu). A programokkal kapcsolatos kérdésekre a Helyi Obszervatórium válaszol (1014 Budapest, Színház utca 5-7., Tel.: 06-1-375-8048, E-mail: office@localmonitoring.eu).

A konferencia időpontja: 2008. április 3. (csütörtök), 9:00-16:00
A konferencia helyszíne: Danubius Hotel Gellért (Budapest XI., Szent Gellért tér 1.)
A részvételi díj: 49.000 Ft + áfa
(önkormányzatoknak, közigazgatási szerveknek 33.000 Ft + áfa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik