Üzleti tippek

Akik Vágó Istvánnal barátkoznak

A Ringier hat éve készít leglistákat, az idén a tavaly nyáron indult Hot! magazin is kapott egyet. A lista szerint Vágó Istvánnal barátkozna a legtöbb magyar.

A 100 leghíresebb magyar listáját az olvasók szavazatai és a Research International Hoffmann által megkérdezett 500 ember véleménye alapján állították össze.

Czövek Hajnalka, a listát kiadó Ringier üzletág-igazgatója a felméréssel kapcsolatban hangsúlyozta: a lap olvasói nem reprezentálják a hazai lakosságot, a hetilap törzsközönsége ugyanis elsősorban nőkből áll. Czövek elmondása szerint a listák kitalálója az amerikai Forbes kiadó, amely számos területről készített már összeállításokat. Többek között a legjobban kereső halott sztárokról és a leggazdagabb kitalált figuráról is (utóbbiak között előkelő helyen szerepel Donald kacsa nagybácsija, Dagobert bácsi).

Falus Tamás, a felmérő cég kutatási igazgatója elmondta: Januárban zajlott a kutatás, melynek során 15-69 éveseket kérdeztek. A felméréseknél a válaszadók szeretnek „megfelelni” valamilyen elvárásoknak, ezért nem azt kérdezték, hogy kit szeretnek, hanem azt, hogy kinek a véleményére figyelnek oda, vagy kivel lennének barátok. Az eredmények azt mutatják, hogy a legtöbben életük részének tekintik a celebritásokat, a százas listából legalább harminccal mindenki szeretne találkozni, 14-gyel pedig közeli barátságban szeretne lenni.

Vágó István 1978-ban a Magyar Televízióban

Vágó István 1978-ban a Magyar Televízióban

Sőt, még a legelutasítottabbakkal is szívesen találkozna minden 10. válaszadó. A legkevésbé kedvelt 10 ember közül hatan valamelyik valóságshow-ból kerültek elő, de közöttük van Kiszel Tünde, Anettka és Gáspár Győző felesége is.

A kiadvány nem követi a Ringier eddigi toplistáinak megjelenését és árát sem. A rendszerint drága papírra készített, ragasztott borítójú drága kiadványokkal szemben a Top100 sztár puha papírra készült, méretében és megjelenésében az anyalapot idézi, 375 forintos ára pedig szinte az összes Hot!-olvasó számára elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik