Üzleti tippek

Osztrákokkal társul a Szécsényi ügyvédi iroda

Az elsősorban ingatlan- és vállalati jogi ügyekkel foglalkozó Szécsényi ügyvédi iroda az osztrák központú Schönherr ügyvédi irodához csatlakozik.

A Schönherr 9 közép- és kelet-európai országban van jelen, de legfontosabb ügyleteit Ausztriában végzi: az országban öt darab 1 milliárd euró fölötti felvásárlási ügylet volt tavaly, ebből hármat ez az ügyvédi iroda végzett. Christoph Lindinger, a Schönherr vezető partnere „nem kívánta kommentálni” azt a felvetést, hogy a Mol esetleges felvásárlása miatt kívántak megjelenni a magyar piacon.

Lapunk informáiói szerint Lindinger korábban részt vett a horvát Pliva gyógyszergyár 2,5 milliárd dolláros felvásárlásában, az Agrana kínai terjeszkedésében és az osztrák ONE mobilszolgáltató 1,4 milliárd eurós eladásában. A Schönherr pedig a Strabag kisebbségi tualjdonának orosz tulajdonba adásán és a BAWAG pénzintézet amerikai kézbe adásában is közreműködött.

A Szécsényi ügyvédi iroda eddig leginkább hazai ipari és kereskedelmi ingatlanok értékesítésén dolgozott, például az Átrium park irodaház és 23 törökbálinti ipari ingatlan adásvételi szerződéseinek véglegesítése köthető a nevéhez.

A Schönherr az utóbbi években 8 közép-európai országban nyitott képviseletet, a kicsit késői magyarországi expanzió időzítését Lindinger azzal magyarázta, hogy „csak most ismerkedtek meg Szécsényi Lászlóval, akivel rögtön megkedvelték egymást”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik