Üzleti tippek

Letiltották a képernyőről Bánó Andrást

Nem vezetheti az MTV Nap-kelte című műsorát a jövőben Bánó András. A Népszava szerint a műsorvezető Karsai Józseffel és Tarlós Istvánnal is indulatosan beszélt, ezért Dobos Menyhért, a Magyar Televízió (MTV) közéleti igazgatója eltiltotta a képernyőre kerüléstől.

A közéleti igazgató szerdán tájékoztatta döntéséről a Nap-kelte producerét, Gyárfás Tamást, miután a műsorvezető ellen etikai panaszok merültek fel, s azok vizsgálata nyomán bizonyítást nyert, hogy megsértette a Közszolgálati Műsorszolgáltatási Szabályzatot – olvasható a cikkben.

Bánó András a lapnak nyilatkozva érthetetlennek nevezte a döntést. Szerinte a műsor január 10-i, illetve január 24-i Kereszttűz című műsorblokkjait vizsgálta a bizottság. Horváth Ádámtól, a testület elnökétől Bánó úgy tudja, a bizottság azt állapította meg, hogy az első esetben Karsai József szocialista országgyűlési képviselővel „indulatosan” beszélt az egészségbiztosítási reform kapcsán, a másik esetben pedig „érzelmektől túlfűtött” volt, amikor Tarlós Istvánnal, a Fidesz népszavazási kampányának irányítójával készített interjút.

Bánó András (jobbra) évek óta a Nap-kelte munkatársa (Fotó: MTI)

Bánó András (jobbra) évek óta a Nap-kelte munkatársa (Fotó: MTI)

A Népszava megjegyzi, hogy a közéleti igazgató döntése azért is érdekes, mert – értesüléseik szerint – a műsorvezetők jogállásáról, így letiltásukról is kizárólag az elnöknek, vagyis Rudi Zoltánnak van joga dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik