Üzleti tippek

Felmondott a kormány szakértője

admin
admin

2008. 02. 12. 14:57

A Digital Natives szerződésének felbontását kezdeményezte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Szakállamtitkársággal. A céget – a kormány internetes kommunikációját javítandó – a nemzetközi online megoldások legjobb gyakorlatának elemzésére kérte fel a szakállamtitkárság.

Mint azt a cég vezetése indoklásában elmondta: „a Digital Natives tulajdonosai és munkatársai több mint tíz éve a hazai internetes szakma élvonalában dolgoznak, több száz projektben vettek részt nemzetközi tanácsadó és informatikai cégeknél, üzleti és kommunikációs tapasztalataikat vezető online ügynökségeknél betöltött pozíciók támasztják alá. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy annak ellenére, hogy a kormányzati informatika szakértőiként részt vettünk – a jelenlegi ellenzék kormányzása alatt – a Magyarorszag.hu címen működő, az elektronikus ügyintézést is támogató Kormányzati Portál létrejöttében, több száz helyi közigazgatási honlap megvalósításában, valamint a jelenleg is több mint kétezer e-magyarország pontot összefogó emagyarorszag.hu működtetésében, napi politikai csatározások kereszttüzébe kerültünk.”

Tekintettel arra, hogy a cég nem kívánja jó hírnevét a politika oltárán feláldozni, a továbbiakban nem vállal a kormányzati szektorban tanulmánykészítési feladatot és az elkészült, mintegy háromszáz oldalas tanulmányt a Kormányzati Kommunikációért Felelős Szakállamtitkárság részére teljes terjedelmében térítésmentesen átadta – áll a kormáynszóvivői iroda által jegyzett közleményben.

„Mindazok számára pedig, akiket valóban érdekel a kormányzati internetes kommunikáció jövője és így a világhálót elérő adófizető állampolgárok rendelkezésére álló online szolgáltatások lehetőségei, a tanulmány vezetői összefoglalóját creative commons licence alatt a www.digitalnatives.hu honlapon szabadon hozzáférhetővé tesszük” – összegezte véleményét Béky Miklós, a cég ügyvezetője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.