Üzleti tippek

Új uniós hálózat vállalkozóknak

admin
admin

2008. 02. 11. 08:30

Az Európai Unió új hálózatot hozott létre, mely segítséget és tanácsokat nyújt az európai kisvállalkozások számára az uniós szakpolitikákkal, programokkal és finanszírozással kapcsolatban.

Az Enterprise Europe Network (EEN) hálózat mindazoknak a kisvállalkozóknak segítséget biztosít Magyarországon is, akik üzlettársakat keresnek más uniós tagországokban, innovatív ötleteik megvalósításához szaktanácsra tartanak igényt, vagy éppen azt szeretnék megtudni, hogyan juthatnak európai kutatási támogatáshoz.

Sok helyen jelen

Az EEN keretében hozzávetőleg 500 szervezet – köztük kereskedelmi kamarák, regionális fejlesztési ügynökségek és egyetemi technológiai központok –, valamint 4000 tapasztalt szakember dolgozik majd együtt.

Az Enterprise Europe-kezdeményezés túlmutat az Európai Unió határain: a hálózat az uniós tagországokon kívül jelen van Törökországban, Macedóniában, a Jugoszláv Köztársaságban, Norvégiában, Izlandon, Örményországban, Izraelben és Svájcban is. Noha az integráció felszámolta a nemzeti korlátokat, kevesebb mint 10% azoknak a kisvállalkozóknak az aránya, akik „új vizekre merészkednek”. Az EEN éppen ezért a határokon átívelő együttműködést kívánja ösztönözni.

Tanácsok és információk

Az új hálózat munkatársai tájékoztatással és tanácsokkal látják majd el a vállalkozókat azzal kapcsolatban, milyen üzleti lehetőségekkel és esetleges következményekkel számolhatnak az egyes országok területén. Arra a számtalan különböző uniós forrásszerzési lehetőségre is felhívják majd a figyelmüket, melyek révén regionális, szociális, kutatási és környezetvédelmi támogatásban részesülhetnek.

A hálózat visszajelzést ad az Európai Bizottság részére, hogy az uniós szakpolitikák és kezdeményezések megfelelnek-e a vállalatok igényeinek, illetve nem korlátozzák-e a vállalkozások versenyképességét és innovációs teljesítményét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.