Üzleti tippek

Elnök nélkül marad az MTV

admin
admin

2008. 02. 11. 18:38

Egyik induló tévéelnökké jelölését sem támogatják a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének ellenzék által delegált tagjai. Ezt Szabó László közölte mind az öt ellenzéki tag nevében. Ebben az esetben március 4-től nem lesz vezetője a köztévének, Rudi Zoltán jelenlegi elnök mandátuma ugyanis lejár, a médiatörvény értelmében pedig már nem lehet azt meghosszabbítani.

A médiatörvény előírásai szerint a kuratóriumi elnökség kétharmadának kell elnököt jelölnie; ehhez jelen esetben hét voksra volna szükség a tíztagú testületben, míg az MSZP és az SZDSZ által delegált tagok összesen öten vannak.

Czeglédi László kuratóriumi elnök úgy nyilatkozott, nem kívánja kommentálni a hírt, amelyről hivatalosan nem tájékoztatta őt 5 testületi tagtársa; annyit mondott csupán: “mindenki a saját szavaiért felel”.

Döntésüket – amely így eredménytelenné teszi a keddi jelölést – azzal indokolta, hogy a pályázók meghallgatása során több “kiemelt jelentőségű” kérdésre nem kaptak választ. Közlése szerint azt szerették volna megtudni a múlt hétfői meghallgatáson a pályázóktól, hogy vállalják-e az MTV közfeladatainak teljesítését objektíven vizsgáló szempontrendszer kialakítását, és ezen mérés esetleges folyamatos negatív eredményei esetén készek-e elnöki tisztségükről lemondani, készek-e a társaság összes szerződésének nyilvánosságra hozatalára, a székházbérleti megállapodás újratárgyalására.

Feltették azt a kérdést is, hogy győzelme esetén az aspiráns “hajlandó-e a nemzeti főadó képernyőjét a hét végén, műsorkezdéstől kora délutánig, értékes, minőségi műsorokat sugározva visszaadni a gyerekeknek és a fiataloknak”, illetve azt, hogyan kívánja kulturálisan sokszínű, pezsgő szellemi műhellyé alakítani a Magyar Televíziót.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.