Üzleti tippek

Amatőr revizorok vizsgálódnak

admin

2008. 02. 08. 07:31

Újonnan felvett, tapasztalatlan ellenőrökre bíz vagyonosodási vizsgálatokat az adóhatóság, miközben az Európai Bíróságon keresik igazukat a korábban elbocsátott, nagyobb gyakorlattal rendelkező munkatársak – írta a Magyar Nemzet.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a múlt évben döntött úgy, hogy országos szinten 1800 munkavállalót vesz fel. A laps szerint egyre többet hallani arról, hogy a hivatal ügyintézői szakszerűtlenül folytatják le az eljárásokat. Miközben az APEH újabb alkalmazottakat vesz fel, az Európai Bíróság a 2003-ban elbocsátott adóhivatali munkatársak ügyével foglalkozik.

A vagyonosodási vizsgálatok kérdése azért került az érdeklődés középpontjába, mert a korábbi időszakhoz képest az APEH jóval több esetben indított effajta eljárást – nyilatkozta a lapnak Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke.

Vadász szerint ennek az az oka, hogy a hivatal alkalmazottai nem kapnak megfelelő képzést. Az ellenőrzések szakszerű lefolytatásához ugyanis nem elegendő csupán az adójogi szabályok ismerete, célszerű, ha az ügyintéző jártas a munkajog, a cégjog és a polgári jog területén is.

Hasonlók a vagyonosodási eljárásokban eljáró ügyvédek tapasztalatai is – írta a Magyar Nemzet. Több jogi képviselő is úgy véli, számos vagyonvizsgálati eljárásban előfordult, hogy a hivatal indokolatlanul nem fogadta el az adózó bizonyítékait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Debrecen, 2016. november 23.
Dézsi Ágnes háziorvos influenza elleni védőoltást ad be egy páciensnek Debrecenben 2016. november 23-án. Az idei szezonban a 60 éven felüliek és a rizikócsoportba tartozók védőoltásához 1,3 millió adag térítésmentes influenza elleni oltóanyag áll rendelkezésre.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.