Üzleti tippek

Amatőr revizorok vizsgálódnak

admin
admin

2008. 02. 08. 07:31

Újonnan felvett, tapasztalatlan ellenőrökre bíz vagyonosodási vizsgálatokat az adóhatóság, miközben az Európai Bíróságon keresik igazukat a korábban elbocsátott, nagyobb gyakorlattal rendelkező munkatársak – írta a Magyar Nemzet.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a múlt évben döntött úgy, hogy országos szinten 1800 munkavállalót vesz fel. A laps szerint egyre többet hallani arról, hogy a hivatal ügyintézői szakszerűtlenül folytatják le az eljárásokat. Miközben az APEH újabb alkalmazottakat vesz fel, az Európai Bíróság a 2003-ban elbocsátott adóhivatali munkatársak ügyével foglalkozik.

A vagyonosodási vizsgálatok kérdése azért került az érdeklődés középpontjába, mert a korábbi időszakhoz képest az APEH jóval több esetben indított effajta eljárást – nyilatkozta a lapnak Vadász Iván, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke.

Vadász szerint ennek az az oka, hogy a hivatal alkalmazottai nem kapnak megfelelő képzést. Az ellenőrzések szakszerű lefolytatásához ugyanis nem elegendő csupán az adójogi szabályok ismerete, célszerű, ha az ügyintéző jártas a munkajog, a cégjog és a polgári jog területén is.

Hasonlók a vagyonosodási eljárásokban eljáró ügyvédek tapasztalatai is – írta a Magyar Nemzet. Több jogi képviselő is úgy véli, számos vagyonvizsgálati eljárásban előfordult, hogy a hivatal indokolatlanul nem fogadta el az adózó bizonyítékait.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Budapest, 2017. április 17.
Kulka János színművész egy jelenetben Ujj Mészáros Károly rendező X. című skandináv típusú krimije forgatásán Budapesten 2017. április 13-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 489 millió forinttal támogatja a thrillert, amely várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.
MTI Fotó: Kallos Bea
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.