Üzleti tippek

Törvényt sért a Magyar Rádió

Az ORTT szerint a Petőfi Rádió műsora sérti a médiatörvényt.

Az Országos Rádió és Televízió Testület közigazgatási eljárás keretében vizsgálta a Magyar Rádió Zrt. MR2-Petőfi Rádió műsorszolgáltatását, és tanulmányozta a közszolgálati műsorszolgáltatás meghatározásában irányadó európai szabályozási környezetet – áll a testület szerkesztőségünkhöz eljuttatott írásában.

A közleményből az derül ki, hogy a testület szerint a műsorszolgáltató nem tesz eleget a médiatörvényben a közszolgálati műsorszolgáltatók számára előírt alapelvi követelményeknek, műsorszolgáltatása pedig sérti a törvény 23. paragrafusának 3. bekezdését. Vagyis az MR2-Petőfi nem biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének, a kisebbségi álláspontoknak a megjelenítését, nem gondoskodik a műsorszámok változatosságával a hallgatók széles köre érdeklődésének színvonalas kielégítéséről.

A testület a jogsértés megszüntetését kérte a Magyar Rádiótól, és abban reménykedik, hogy sikerül megállapodni abban, hogy mi is tualjdonképpen a közszolgálati feladat. A testület – fontosnak tartva a közszolgálat felett ellenőrzést gyakorló intézmények együttműködését – a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumát is megkereste, hogy közösen értelmezzék a törvényben keretjellegűen meghatározott közszolgálati feladatokat – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik