Üzleti tippek

Adórevizorokat keres az APEH

Az alacsony bérek miatt nehezebben halad az új emberek toborzása az adóhivatalnál a fővárosban - írta a Világgazdaság.

Folyamatosan veszi fel az új adórevizorokat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), amely összességében 1717-tel bővíti a létszámát. Ebből mintegy másfél ezren már munkába álltak, többségük ellenőrzési és végrehajtási területen, néhányan azonban vezetői pozícióba kerültek, hiszen új vezetőkre is szükség van. A Világgazdaság úgy értesült, hogy a jelentkezők között több exvámos és volt határőr is van.

Vidéken könnyebb betölteni az üres helyeket, a fővárosban viszont nehezebben halad a toborzás a bérek miatt. Az APEH a köztisztviselői törvény szerint fizeti meg az új kollégákat, így egy diplomás kezdő fizetése a havi bruttó 120 ezer forintot sem éri el. Bár ez az összeg jelentősen nőhet a kimagasló teljesítmény, a nyelvtudás és egyéb képességek függvényében.

A Világgazdaság értesülése szerint előfordul, hogy hazugságvizsgálót is bevetnek az állásinterjúkon az adóhatóság szakemberei. Mindenesetre az APEH él a hat hónapos próbaidő lehetőségével, ezalatt ugyanis sok minden kiderülhet az új kollégáról – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik