Üzleti tippek

Ráálltak a számlagyártásra

Erre még a nyomdák sem számítottak: a Pátria Nyomda összes arra alkalmas gépe az új típusú, APEH-sorszámmal ellátott, számlatömböket gyártja, akkora roham indult a papírboltokban január első napjaiban - írta a Népszabadság.

A Pátria Nyomdának négyhavi készlete olvadt el másfél hét alatt, a boltonkénti havi megrendelés többszöröse a megszokottnak. Nagy Norbert, a Pátria Nyomda Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta, készültek a januári dömpingre, de ilyen mértékű hisztériára nem, mivel az új nyomtatványok már több mint fél éve elérhetők.

A problémát nemcsak az okozza, hogy sok cég – többnyire kis- és közepes vállalkozás – az utolsó pillanatra hagyta a tömbcserét, az érintettek szerint a tájékoztatás sem volt megfelelő. Sokan a mai napig nem értik, mely nyomtatványok szabályszerűek, melyek nem – ezért a vállalkozások jó tömböket is leselejteztek.

Mint a lap írja, a fenyegetettség nagy, a büntetés tetemes: aki nem megfelelő számlatömböt használ, több százezer forintra büntethető – ez ugyanis azzal egyenértékű, mintha nem adott volna számlát vagy nyugtát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik