Üzleti tippek

Belendült az e-jegy-eladás

admin
admin

2008. 01. 22. 14:03

Május végétől már nem ad ki papírjegyeket a Malév a járataira. A múlt évben 36 százalékkal nőttek az e-jegy-eladások.
Több mint harmadával, 36 százalékkal növekedett a Malév online bevétele 2007-ben az előző évhez képest. A legtöbb jegyet az interneten Magyarország után Írországban, Angliában, Németországban, Dániában, Svédországban és Svájcban adták el a Malév járataira, az internetes vásárlóközönség legfontosabb célországa pedig Magyarország után Románia, Anglia, Németország, Írország, Bulgária, Görögország és Ukrajna volt a 2007-es esztendőben.
A légitársaság a papírjegyeket hamarosan teljesen kivonja a forgalomból. A Malév útvonalhálózatán már most csaknem 100 százalékos az e-ticket lefedettség, s a mindössze kettő hiányzó célállomáson (Podgorica és Várna) is folyamatban van az e-jeggyel való utazás feltételeinek kiépítése.
Ezzel a Malév az IATA által kitűzött határidő előtt megfelel annak a követelménynek, mely szerint a szervezet taglégitársaságai 2008. május 31-től megszüntetik a papírjegyek kiállítását. A papírjegyek légi közlekedésből való kivonásának hatása mind környezetvédelmi, mind pedig költséghatékonysági szempontból jelentős.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.