Üzleti tippek

Még mindig titkolózik az MTV

Március elsejétől hozza nyilvánosságra hatályban lévő szerződéseinek közérdekű adatait a Magyar Televízió (MTV).

Az MTI érdeklődésére a közmédium sajtóosztálya válaszolt, ennek értelmében a székházszerződéseket nem egészében teszik közzé, csupán a főbb adatokat publikálják.

Az MTV az általa kezelt közérdekű adatokat “internetes honlapján, digitális formában úgy hozza nyilvánosságra, hogy azok bárki számára, személyazonosítás nélkül, korlátozástól mentesen, díjmentesen hozzáférhetővé váljanak”, s ugyanitt ismertetik az egyedi adatigénylés szabályait, valamint az igénybe vehető jogorvoslati lehetőségeket – írták.

A tájékoztatás szerint publikálják a társaság szervezeti felépítésére, az egyes szervezeti egységek feladataira, vezetőinek elérhetőségeire vonatkozó adatokat, minden, az MTV többségi tulajdonában álló gazdálkodási szervezet adatait, elérhetőségeit, tevékenységi körét, képviselőjének nevét, a főtevékenységgel kapcsolatos vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános megállapításait.

Itt jelenik meg, az intézmény tevékenységére vonatkozó, jogszabályon alapuló statisztikai adatgyűjtés eredményei és időbeli változásuk mellett, az MTV üzleti terve és számviteli törvény szerinti beszámolója, valamint a foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó adatösszesítés.

Itt lesz olvasható a legalább öttmillió forintos összegű szerződések típusa, tárgya, a szerződést kötő felek neve, a szerződés értéke, határozott időre kötött szerződés esetében annak időtartama, valamint az MTV által nem alapfeladatai ellátására fordított, ötmillió forintot meghaladó kifizetések listája.

Abból a megfogalmazásból, hogy a Magyar Televízió székházügyben is “minden szerződésében foglalt minden közérdekű adatot minden vonatkozó jogszabályi előírásnak megfelelően közzétesz”, az következik: ezt sem egészében teszik közzé, hanem csupán főbb adatait hozzák nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik