Üzleti tippek

Meghosszabbították a projektversenyt

admin

2008. 01. 16. 15:59

A ValDeal Innovációs Zrt. feltalálóknak kiírt projektversenyére folyamatosan érkeznek a találmányok, ezért meghosszabbítja a benyújtási határidőt.

A ValDeal idei versenyére még február 3-ig lehet jelentkezni a cég honlapjáról letölthető adatlappal.

A ValDeal 2007 novemberében írta ki második projektversenyét magyar szellemi alkotások piaci hasznosítására, illetve már működő innovatív kis- és középvállalkozások piacbővítésére. A versenyen Magyarország területén élő vagy működő projektgazdák: egyetemek és kutatóintézetek, kis- és közepes méretű vállalkozások, egyéni kutatók és feltalálók saját szellemi alkotásaikkal, vállalkozásaikkal vehetnek részt a projektek készültségi fokától függetlenül.

A ValDeal tavaly 550 millió forint pályázati pénzt nyert a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton . A cég ezt az összeget arra fordítja, hogy létrehozzon és működtessen egy eddig Magyarországon példa nélküli, integrált innováció menedzsment modellt: magyar tudósokat és feltalálókat segít abban, hogy találmányaikból sikeres termék válhasson a nemzetközi piacon. Vagyis a jó ötletből sikeres üzlet lehessen. Az állami támogatás mellett azonban sokszáz millió forint magántőkét is kockáztatnak.

A január végéig beérkezett tervekből a ValDeal szakemberei első körben kiválasztják azokat, amelyekkel, úgy gondolják, érdemes tovább foglalkozni. A projektgazdák ezután személyes meghallgatáson ismertetik projektjüket, majd egy speciális módszertan alapján, nemzetközi szakértők bevonásával megvizsgálják a bennük rejlő piaci potenciált.

A verseny nyertesei üzleti ajánlatot kapnak a ValDealtól: attól függően, hogy az adott esetben mire van szükségük a szabadalmaztatási eljárástól kezdve a stratégia alkotáson át az üzleti terv elkészítésig, vagy akár a szükséges tőke megszerzéséig is lehetséges az együttműködés.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.