Üzleti tippek

Meghosszabbították a projektversenyt

A ValDeal Innovációs Zrt. feltalálóknak kiírt projektversenyére folyamatosan érkeznek a találmányok, ezért meghosszabbítja a benyújtási határidőt.

A ValDeal idei versenyére még február 3-ig lehet jelentkezni a cég honlapjáról letölthető adatlappal.

A ValDeal 2007 novemberében írta ki második projektversenyét magyar szellemi alkotások piaci hasznosítására, illetve már működő innovatív kis- és középvállalkozások piacbővítésére. A versenyen Magyarország területén élő vagy működő projektgazdák: egyetemek és kutatóintézetek, kis- és közepes méretű vállalkozások, egyéni kutatók és feltalálók saját szellemi alkotásaikkal, vállalkozásaikkal vehetnek részt a projektek készültségi fokától függetlenül.

A ValDeal tavaly 550 millió forint pályázati pénzt nyert a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt pályázaton . A cég ezt az összeget arra fordítja, hogy létrehozzon és működtessen egy eddig Magyarországon példa nélküli, integrált innováció menedzsment modellt: magyar tudósokat és feltalálókat segít abban, hogy találmányaikból sikeres termék válhasson a nemzetközi piacon. Vagyis a jó ötletből sikeres üzlet lehessen. Az állami támogatás mellett azonban sokszáz millió forint magántőkét is kockáztatnak.

A január végéig beérkezett tervekből a ValDeal szakemberei első körben kiválasztják azokat, amelyekkel, úgy gondolják, érdemes tovább foglalkozni. A projektgazdák ezután személyes meghallgatáson ismertetik projektjüket, majd egy speciális módszertan alapján, nemzetközi szakértők bevonásával megvizsgálják a bennük rejlő piaci potenciált.

A verseny nyertesei üzleti ajánlatot kapnak a ValDealtól: attól függően, hogy az adott esetben mire van szükségük a szabadalmaztatási eljárástól kezdve a stratégia alkotáson át az üzleti terv elkészítésig, vagy akár a szükséges tőke megszerzéséig is lehetséges az együttműködés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik