Üzleti tippek

Megszűnik a Klubrádió egy műsora

Máshol folytatnák a Klubrádió Mobil című műsorának készítői.

Törölte műsorrendjéből a Klubrádió a Mobil magazint, amely a délutáni főműsoridő kezdetén volt hallható a kereskedelmi adó frekvenciáin egészen múlt hét péntekig. A műsor a telekommunikációval, IT-val foglalkozott.

A high-tech magazinműsort – amelynek kiemelt témái között a mobilkommunikáció, a navigáció és az internet szerepelt – több közép- és nagyvállalat is szponzorálta. A szponzorok közül állítólag többen is azt jelezték, örömmel támogatnák továbbra is műsort, mert az hozzájárul a high-tech világ széles körben történő népszerűsítéséhez.

A Szonda Ipsos adatai alapján kedvezően alakult a műsor hallgatottsága is, mindezek ellenére a Klubrádió olyan szerződésmódosítást szeretett volna elfogadtatni, amit Szalay Dániel állandó szerkesztő és Nagyistók Tibor műsorvezető nem tudott elfogadni – áll a műsorkészítők által jegyzett közleményben. A stáb szerint a Klubrádió olyan feltételeket biztosított volna, ami nem tette volna lehetővé, hogy a magazin professzionális színvonalon készülhessen tovább.

Mivel a műsor készítői ezeket a feltételeket nem fogadták el, a Klubrádió Zrt. a napokban levélben arról értesítette őket: felmondja szerződésüket, és a 30 napos felmondási idő ellenére azonnal törli műsorrendjéből a Mobilt. A Klubrádió a műsor időpontjában ezért péntek délután már zenét sugárzott.


Vicsek Ferenc, a rádió főszerkesztő-helyettese az üggyel kapcsolatban elmondta: tavaly év végén – a többi műsorszámhoz hasonlóan – ezt a magazint is értékelték, de a Mobil magazin nem felelt meg sem a hallgatottsági, sem pedig a bevételi elvárásoknak. A szakember elmondása szerint ők azt kérték a műsor készítőitől, hogy javítsanak ezeken a mutatókon, de Szalayék ezt nem vállalták, és ezért váltak el útjaik.


Az FN Tudósító egyik bejegyzése is foglalkozik a témával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik