Üzleti tippek

Kóka és a magyarverő rendőrök nyertek

admin
admin

2008. 01. 12. 11:41

Kóka János villaügye, és a tüntetéseken verekedő rendőrök ügyét feltáró újságírók kapták idén a Göbölyös Soma-díjat.

Bódis András, a Heti Válasz rovatvezetője és Bodoky Tamás, az Index főmunkatársa vehette át pénteken Budapesten a legjobb tényfeltáró újságírói teljesítményért ítélt Gőbölyös Soma-díjat.

A méltatás során elhangzott: Bódis András Kóka János volt gazdasági miniszter villaépítési és ezzel összefüggő adózási ügyeiről írott cikkeivel, Bodoky Tamás pedig azzal a sorozatával vívta ki az elismerést, amely korábban nem publikált esetek leírásával támasztotta alá, hogy a rendőrség a 2006 őszi zavargások és tüntetések idején a törvényesnél és a szükségesnél jóval több erőszakot alkalmazott, illetve hogy nem tett elég komoly lépéseket az ilyen esetek kiderítéséért.

A kuratórium a tényfeltáró munka mennyisége és minősége, illetve a témák társadalmi fontossága mellett méltatta, hogy a cikkeket követhetően és érthetően fogalmazták meg a szerzők – hangzott el; az eseményen bejelentették: noha a Soma-díj általában 1 millió forinttal jár, ám az idén a kuratórium 1,5 millió forintot osztott meg a két győztes között.

A Gőbölyös Soma-díjat 2002-ben Blénessy Gábor (Korridor, TV2) és Rajnai Attila (Élet és Irodalom), 2003-ban Haszán Zoltán (Népszabadság), 2004-ben Mong Attila (Figyelő, InfoRádió), három éve Bogád Zoltán (Index), tavalyelőtt Szabó M. István (Magyar Narancs), legutóbb pedig Vajda Éva (Manager Magazin) vehette át.

Az alapítványt Gőbölyös József újságíró – ahogy barátai hívták, Soma – 2000-ben bekövetkezett halála után hozták létre barátai és kollégái fiatal, 37 éven aluli újságírók tényfeltáró munkáinak díjazására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.