Üzleti tippek

Büszkék a duplázásra

A tavalyi kategóriagyőzelem után idén az ismétlés szándékával pályázott, és ismét a győztesek között szerepel a Nefab Packaging Hungary.

A tavaly elnyert díj után kötelességünknek éreztük, hogy ismét megmérettessünk, és a célunk nem lehetett más, mint az ismétlés – mondja Peller Zsolt, a Nefab Packaging Hungary Kft. ügyvezetője. Egy ilyen fiatal cégnek, amely ennyire dinamikus fejlődésen ment át mind az árbevételt, mind pedig a földrajzi, illetőleg a szervezeti oldalt tekintve, állandó visszacsatolásra van szüksége, hogy a növekedés követhető, sőt irányítható legyen. Ugyanakkor ezek a pályázatok kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy ne csak a piac azonos tevékenységű körébe tartozó vállalatokkal mérjék össze magukat, hanem a területüktől távol esőkkel is.

NévjegyCég neve: Nefab Packaging Hungary Kft.
Ügyvezető: Peller Zsolt, 35 éves
Ágazat, főtevékenység: csomagolóanyag-kereskedelem és -gyártás
Alkalmazotti létszám: 55
Árbevétel: 3100 000 000 forint
Indult-e korábban a pályázaton? Igen, 2006-ban az egymilliárd forint feletti árbevételű kereskedőcégek között kategóriagyőztes lett.

Azt mondja az ügyvezető, az elnyert cím érdekes módon nem is annyira a versenytársak megítélése szempontjából fontos, bár az is számít, a leginkább kézzel fogható hatása az alkalmazottak motivációjában látható. A dolgozók büszkék arra, hogy egy díjat nyert vállalkozás munkatársai lehetnek. Másrészt, miután a vevőik sorában nagynevű, multinacionális cégek vannak, s hozzájuk képest a Nefab „picurka”, azért az is igaz, hogy a méretükből fakadó korlátokat részben kompenzálhatja a pályázaton elért siker.

Peller Zsolt bizakodóan ítéli meg a hazai kkv-k jövőjét. Szerinte általános trend, hogy a nagyvállalatok sokak számára rugalmatlannak ítélt szolgáltatást tudnak csak nyújtani, míg a kisebb szervezetek gyorsabban, személyre szabottabb ajánlatotokkal tudnak reagálni a piaci igényekre. A rugalmasság pedig egyre több területen esik előkelőbb megítélés alá a fontossági rangsorban.

A gazdasági megszorító intézkedések, a politikailag instabil légkör hatásairól úgy tartja, ezek leginkább a magánszemélyeket érintik. Azok a vállalkozások érzik meg leginkább az intézkedések hatását, amelyek ügyfelei közvetlenül a magánszemélyek, hiszen a lakosság általános fizetőképessége csökkent. Ugyanakkor az ipari növekedés továbbra is 10 százalék körüli, ezért a kkv-k helyzetének megítélésében is érvényesülnie kell ennek a kettősségnek.

Ajánlott videó

A Columbo sorozat Magyarországon is nagy sikert aratott, volt olyan része is, amit moziban játszottak itthon. A ballonkabátos nyomozót alakító Peter Falk is országszerte népszerű lett, miközben a kritikák is elsősorban az ő teljesítményével magyarázták a sorozat sikerét. Sőt, volt olyan epizód, ami a fél magyar sajtót kiborította 1976-ban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.