Üzleti tippek

Munkavédelmi razziák

1200 munkavédelmi ellenőrzés történik az évvégi időszakban, eddig 7 millió forint bírságot szabtak ki.

A “Csillagszóró hadművelet” néven, a fogyasztók és a munkavállalók biztonsága érdekében indított ellenőrzés keretében december 10-ig súlyos veszélyeztetés miatt összesen mintegy 7 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki – közölte a OMMF Közép-magyarországi Munkavédelmi Felügyelősége szerdán az MTI-vel.

Még mindig az építőipar

Az OMMF Közép-magyarországi Munkavédelmi Felügyelősége közleménye szerint súlyos veszélyeztetés miatt 28 esetben szabták ki a munkavédelmi bírságot. A munkavédelmi szabályok súlyos megsértése esetén 50 ezer forinttól 10 millió forintig terjedő bírságra számíthatnak a foglalkoztatók.

A legtöbb hiányosságot az építőiparban és a feldolgozó iparban találták a munkavédelmi felügyelők. Számos felügyelői intézkedés történt, sok esetben közvetlen veszély miatt.

Van javulás

A közlemény szerint a melegital-ellátásában némi javulás tapasztalható, de továbbra is probléma, hogy a meleg italhoz jutás lehetősége rendszerint távol van a konkrét munkahelytől, így a munkavállalók inkább lemondanak a védőital igénybevételéről.

Előrelépés, hogy az építőiparban nem találtak olyan munkahelyet, ahol 4 Celsius fok alatti hőmérséklet esetén az óránkénti 5 perc melegedési lehetőséget ne biztosították volna.

A 2007. november 22-től 2008. január 2-ig tartó akciósorozat keretében az OMMF Közép-magyarországi Munkavédelmi Felügyelősége több mint 1200 munkavédelmi ellenőrzést tervez a Felügyelőség illetékességi területén, Budapesten és Pest megyében

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik