Üzleti tippek

Leálltak a sorozatok, pánikban az amerikai nézők

Ismétlések és valóságshow-k töltik meg a megszokott műsoraik új epizódjaira éhes amerikai tévénézők képernyőjét az új évben. Se Született felségek, se Helyszínelők (CSI), se A hivatal (The Office) - bizony rossz világ köszönt az otthoni szórakozásra vágyókra a hollywoodi írósztrájk miatt.

Pedig hathetes munkabeszüntetés után sincs semmi remény a stúdiók és tévétársaságok producereinek, valamint az Amerikai Írók Céhének közeli megegyezésére. Eddig 50-60 tévékomédia és drámasorozat gyártása állt le, így a korábban leforgatott új epizódok kifutásával nem marad más hátra, mint az ismétlés.

Ezt a lehetőséget választja például a CBS tévétársaság, amelynek illetékesei azt állítják, hogy a krimisorozatok (Helyszínelők, Gyilkos elmék) ismétléseivel valószínűleg még le is körözhetik a nézettséget tekintve a konkurens csatornák drámaszériáit.

A legtöbb csatorna azonban az új évben valóságshow dömpinggel akarja kitölteni a kieső műsoridőt. Februártól a CBS-tévében hetente három estén is látható a Big Brother új szériája, de lesz Survivor is és újabb játékokkal jelentkezik a sikeres nyári kvíz, a Power of 10 is. Az NBC többek között a My Dad is Better than Your Dad (Az én papám jobb, mint a tiéd) és a brit importból származó Baby Borrowers (Gyerekkölcsönzők) reality műsorokba vetette a “túlélés” reményét.

A Foxnál januártól hetedik évadába lép az American Idol tehetségkutató show. Az ABC abban bízik, hogy a dobozban levő Lost-epizódok kitartanak a sztrájk végéig, emellett szintén erősíti valóságtévé-programjait (Dancing with the Stars, The Bachelor, Supernanny, Wife Swap).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik