Üzleti tippek

Cigány tévéstúdiót alapítanak

admin
admin

2007. 12. 06. 09:37

Roma információs és művelődési központ, valamint felsőoktatási ösztöndíjrendszer létrehozását tervezi az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).

A roma képviseleti szerv jövői évi munkaterv-koncepciójának tárgyalásán Kolompár Orbán elnök azt mondta: 2008-ban nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a több mint ezer kisebbségi önkormányzat és a mintegy hatszázezres cigányság tájékoztatására. Ezért az OCÖ Dohány utcai épületében olyan centrumot kívánnak létrehozni, amely televíziós stúdióval, és internetes központtal rendelkezne. Ezekkel valamennyi cigány kisebbségi önkormányzatot összekapcsolnának.

Az OCÖ elnöke hozzátette: a stúdió képes összefoglalókat készítene a testületi ülésekről, minisztériumi tárgyalásokról, rendezvényekről, s azt egy országos televízió számára átadná, amely hetente egyszer, 50 percben műsorra tűzné.

Kolompár Orbán közlése szerint a kialakításra 20 millió forint áll rendelkezésükre, a televíziós csatornákkal pedig már felvették a kapcsolatot, és tavasszal elindulhat a műsor. Az elnök elmondta azt is, hogy átalakítják az OCÖ internetes honlapját, valamint megváltoztatják a Világunk című havi lap formáját, megjelenését, így az januártól kéthetente, hírmagazinként, kevesebb oldalszámmal jelentkezne.

Az önkormányzat olyan felsőoktatási ösztöndíjat is létre kíván hozni, amely azokat a roma fiatalokat támogatná, akik diplomájuk megszerzését követően kisebbségi ügyekkel foglalkoznának.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.