Üzleti tippek

Románok indítanak székely tévét

Egy román üzletember magyaroknak indít tévéadást Székelyföldön. Az első adást december 5-én láthatják az erdélyiek.

A Bogdan Eduard által gründolt Europa Media Csíkszeredán építette fel stúdióját, de ott nem csak a magyar adást készítik. A kolozsvári újságíró-vállalkozó ugyanis 2007 nyarán két székelyföldi frekvenciapályázaton is nyert, így a magyar adáson kívül a szintén új Sun TV adását is innen sugározzák majd.

A csatorna indulását névszavazás előzte meg, a legtöbben a Góbé Tévé elnevezésre szavaztak, de a tulajdonos szerint ennek a románok között van némi negatív felhangja, ezért végül a Székely TV elnevezés mellett döntöttek.

Az új adó nézői reggeli műsort, délelőtt ismétléseket, majd délután 4 órától a csatorna saját műsorait láthatják. A magyar nyelvű csatornának egy román talkshow-ja lesz, melyet a tulajdonos vezet – írja a kolozsvári Krónika.

Időközben az adó leendő munkatársait továbbképzésre küldte a tulajdonos, mivel kevés televíziós gyakorlattal rendelkező magyar újságíró dolgozik Romániában. Bogdan Eduard szerint a televízió távol tartja magát a politikától, mivel „saját tőkém és banki hitelem forog kockán”, és ilyen helyzetben a függetlenség a legbiztosabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik