Üzleti tippek

Emberi jogot sért az új HR-es „csodafegyver”

admin
admin

2007. 12. 04. 14:49

Új találmány segítene a HR-szakembereknek a kiválasztásban, amely egyszerűen leolvasná a jelöltek arcáról a személyiségüket. A termék tudományos megalapozottsága és etikussága erősen kérdéses.

Arcról olvassa le a személyiséget az új találmány – hangzott el ma sajtótájékoztatón a FaceReading Kft. bejelentése. Az arcelemzés 2500 éves tudománya szoftveres segítséggel (az előadás kulcsszavai voltak: gépi látás, mesterséges intelligencia) képes arra, hogy az ember arcáról leolvassa a személyiséget – állították a cég képviselői.

Tudományosan jellemzett népcsoportok?

Az FN felvetésére, hogy a pszichológia még nincs 150 éves, s hogy vajon ez a 2500 éves „tudomány” megfelel-e a tudományosság alapvető kritériumainak (kísérleti módszer, ellenőrizhetőség, stb.), nem sikerült érdemi választ kapni. Nagy Judit pszichológus annyit mondott: megfigyeléseken alapszik, mi tudománynak tekintjük.

Az FN másik felvetésére (ha az arcokról következethetünk a személyes tulajdonságokra, akkor ezek szerint a rasszok hasonló arcjegyeiből következtethetünk „tudományosan” a rasszok tulajdonságaira). Nagy Judit közölte: a rasszokba nem menne bele, de népcsoportoknál igenis megállapíthatók közös tulajdonságok. Több fölvetésre nem volt módja az FN-nek a tájékoztatón.

(Szubjektív közbevetés: a sorok írója fölhívja a figyelmet, az ilyen típusú elméletek – a frenológiával, ,„koponyatannal”, s társaival egyetemben veszélyesek, tudománytalanok és kártékonyak – a társadalmi hatásai meg több, mint veszélyesek.)

Auralátás, feng shui

Terjednek a technikai, illetve az ezoterikus irányzatok a HR szakmán belül – mondta Jáhny Ákos, az Aralco kft. HR vezetője az FN megkeresésére. Az auralátás, a feng shui –amelynek nem csak a lakberendezésben lehet szerepe -, a grafológia, a horoszkóp olyan kiválasztási eszközök, amelyeket a HR szakemberek egy része komolyan vesz. Nincs is ezzel olyan nagy baj Jáhny Ákos szerint, ha a kiválasztási döntést döntően nem ezek az eszközök határozzák meg, hanem esetleg csak megerősítésül szolgálnak.

Nagyobb baj, ha ezek a módszerek arra szolgálnak, hogy időt spóroljanak meg, a személyes interjúk számának rovására, ugyanis a jelölt személyes megismerését ezek a módszerek nem pótolják. A szakember szerint ezek a típusú módszerek – a pszichológiai tesztekkel egyetemben – azért terjednek, hogy takarékoskodni lehessen a képzett HR szakemberek munkaóráival, magyarul: olcsóbb legyen a kiválasztás.

A jogvédő betiltaná

A szakember szkeptikus azt illetően, hogy készíthető olyan gép, amely leolvassa a jelölt arcáról a személyiségét. Ám ha készíthető is, a HR szakember szerint használata etikai kérdéseket vethet föl abban az esetben is, ha a használatához a jelölt beleegyezést adja, hiszen a munkavállaló a munkaadóhoz képest jellemzően kiszolgáltatottabb helyzetben van.

Baltay Levente, Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédje szerint az ilyen vizsgálatokat egyszerűen be kellene tiltani, nem férnek össze ugyanis a személyes szabadságjogokkal. Ha egy ilyen gépezettel átvilágítják a személyiséget, akkor sérül az adatok kezelésének célhoz kötöttségi elve, hiszen aligha kell a teljes személyiséget ismerni a jelölt alkalmasságának eldöntéséhez. Az ilyen vizsgálat az ügyvéd szerint jogsértő akkor is, ha a pályázó beleegyezését adta, illetve ha az adatok megbízhatósága egyébként kérdéses.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.