Üzleti tippek

Késleltette a digitális tévézést az Országgyűlés

admin
admin

2007. 12. 03. 21:46

Legkésőbb 2011 júniusában leállítják az analóg televíziós műsorszórást Magyarországon, a rádiók digitális átállásának céldátuma 2014 vége. A parlament hétfő este ellenszavazat nélkül fogadta el az erről szóló törvénymódosító javaslatot.

Az Országgyűlés elsöprő többséggel, 360 igen szavazattal – ellenszavazat és tartózkodás nélkül – fogadta el a műsorterjesztés és digitális átállás szabályairól szóló 2007-es és az 1996-os médiatörvény módosítását.

Az új jogszabály szerint a korábban meghatározottnál 14 hónappal később, a jövő év utolsó napjáig kell kiírni az első digitális televíziós továbbító csatorna (multiplex) működtetési pályázatát. A törvény szerint legkésőbb 2011 júniusában leállítják az analóg televíziós sugárzást.

A rádiós digitális átállás dátumául 2014. december 31-ét határozza meg a törvény, rögzítve azonban, hogy “az átállás csak akkor lehetséges”, ha a közszolgálati adók a lakosság legalább 94 százalékát elérik, és a lakosság háromnegyede rendelkezik digitális vevőkészülékkel.

Az Országgyűlés döntése értelmében a parlament kéri a köztársasági elnököt a törvény sürgős kihirdetésére. A jogszabály az ezt követő 15. napon lép hatályba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.