Üzleti tippek

Az év legversenyképesebb vállalkozásai

A november 23-án megrendezett ünnepélyes gálaesten átadták az idei Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása díjakat a 27 legversenyképesebb kis- és középvállalkozásnak, valamint a fődíjat a Nav N Go Kft.-nek.

Az Üzlet&Siker kis- és középvállalkozói magazin immár hatodik alkalommal írta ki az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása pályázatot, amelynek célja felmérni és a kis- és középvállalkozások innovációs készségét és versenyképességét. A pályázat az Üzlet&Siker magazin célja: felhívni a vállalkozók figyelmét a gazdasági teljesítmény objektív elemzésének fontosságára, a piaci környezet és a versenytársak ismerésének szükségességére.

Auditokkal értékeltek

A pályázat kereskedelem, szolgáltatás és termelés kategóriákban és ezeken belül is három árbevételi csoportban került kiírásra, olyan vállalatok számára, amelyek éves nettó árbevétele 100 millió és 5 milliárd forint közé esik.

A pályázó vállalkozások webes felületen megjelenő kérdőívet töltöttek ki, amelyből vállalkozás-auditáló szoftver segítségével az értékelő szakemberek egyedi versenyképességi tanulmányokat állítottak össze. Az így elkészült, egymillió forint értékű gyorsauditok segítségével mérhetővé váltak a vállalkozások tartós versenyképességét és innovativitását erősítő, illetve gátló szervezeti tényezők. Az auditok változtatási javaslatokat is megfogalmaztak.

Egyre több pályázat

A tanulmányt minden pályázó megkapta, és a legkiválóbb eredménnyel rendelkező vállalkozások nyerték el végül az Ü&S Minősített Vállalkozása díjakat.

Ebben az évben minden eddiginél több jelentkezés érkezett be. A pályázók nagy része már évek óta figyelemmel kíséri az Üzlet&Siker projektet és magát a versenyt is, amelyre visszatérően benyújtja pályázati anyagát. A minősítésre beadott pályázatok száma évről-évre emelkedik.


Az év legversenyképesebb vállalkozásai 1

Juhász Péter projektvezetõ köszöntõt mond. (Fotó: Sanoma) Kattintson a képre a galériához!



A kategóriák győztesei

NavNGo Kft. – Fődíjas

Elsősorban gépjárművekben találkozhatunk a NavNGo termékeivel, de tevékenységük ma már messze túlmutat a navigációs szoftverek fejlesztésén, hiszen programozóik számos jövőbemutató megoldáson dolgoznak a mobil alkalmazásoktól a mobil játékszoftverekig.

AITIA International Zrt.

Az AITIA International Zrt. meghatározó szerepet játszik az innovatív, mesterséges intelligenciával, távközléssel és internettel kapcsolatos kutatás-fejlesztésben, valamint ezeken a területeken alkalmazott informatikai fejlesztéseket végez. Kutatási eredményeiket életszerű, piacképes termékekbe ültetik át, amelyeket maguk, vagy a partnercégeiken keresztül értékesítenek. Emellett tucatnyi kutatási-fejlesztési pályázatban vesznek részt alkalmazott kutatási partnerként.

Dension Audio Systems Kft.

A cég, mely már akkor lehetővé tette a digitális MP3-as zenehallgatást az autóban, mikor az iPodot még fel sem találták. A Dension azóta vezető megoldás-szállítóvá lépett elő a multimédia gépjárművekbe való bevezetésében.

Havária Kft.

1989-től gépjavítást, lakatos munkákat, építőipari tevékenységet végeztek, majd 1993-tól a mélyépítés keretén belül például cölöpverési munkára specializálódtak. A cölöpözés, kútalapozás és vákumkutas víztelenítés feladatait saját gépeivel és létszámával végzi el.

Kompozitor Kft.

A volt Műanyagipari Kutató Intézet kompozitokkal foglalkozó osztályából alakult cég profilja új anyagok, technológiák, gépek kutatása, fejlesztése és gyártása a szálakkal erősített műanyagok, kompozitok területén. Fő termékeik a bontás nélkül installálható kéménybélések, a hő- és korrózióálló panelek, egyéb speciális műanyag alapanyagok, kötőelemek.

LANex Kft.

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézetének munkatársai által 1990-ben alapított cég, az ember-gép, és a gép-gép közötti hatékony kommunikáció terén elért eredményeiket ültette át a gyakorlatba. Hálózati kommunikációs megoldásaik felhasználói elsősorban a közüzemi szolgáltatók, pénzintézetek, kormányzati intézmények, a kereskedelmi- és iparvállalatok, bel- és külföldön egyaránt.

Larssen Depo Kft.

A fém- és érc nagykereskedelem mellett az építőiparban használatos, úgynevezett szádlemezek forgalmazásával és bérbeadásával foglalkozik a cég elsősorban lengyel, német és olasz beszállítóktól.

Nefab Packaging Hungary Kft.

A csomagolástechnikában élenjáró multinacionális cég magyarországi jelenlétét már több mint öt éve képviseli a vállalat. Főbb ügyfelei a telekommunikáció és az autógyártás területéről érkeznek.

OncoTherm Kft.

Az Oncotherm cégcsoport a szelektív hőhatás módszerén alapuló, az onkológia területén alkalmazott terápiás rendszer fejlesztője, gyártója és értékesítője. A cég megalapításának az volt a célja, hogy Szász András professzor találmányát – az elektro-hipertermiás eljárást, azaz az onkotermia módszert – a rákos betegek számára is hozzáférhetővé tegyék.

XAPT Hungary Kft.

Az XAPT Hungary Kft. egy dinamikusan fejlődő információ-technológiai cég, amelynek fő tevékenysége a Microsoft Dynamics integrált vállalatirányítási rendszerek értékesítése, bevezetése, oktatása és a vállalati igényeknek megfelelő testre szabása, továbbfejlesztése.


Az év legversenyképesebb vállalkozásai 2

Az év legversenyképesebb vállalkozásai 3


Ajánlott videó

Olvasói sztorik