Üzleti tippek

Madárinfluenza Dél-Koreában és Mianmarban

Egy új madárinfluenza-gócot találtak a hatóságok Mianmar (Burma) keleti részén, a kínai határ közelében, egy dél-koreai baromfitelepen pedig a madárinfluenza vírusának egyik kevésbé veszélyes válfaját fedezték fel.

A mianmari katonai rezsim szócsöve, a The New Light of Myanmar jelentése szerint a járványra a hatóságok november 18-án lettek figyelmesek egy baromfitelepen, San tartományban. Legutóbb júliusban ütötte fel a fejét a madárinfluenza Mianmarban, akkor 4 ezer szárnyast vágtak le két, Rangun közelében fekvő településen. Emberi megbetegedést még nem regisztráltak az országban.

Dél-Koreában 13 ezer fertőzött szárnyas, közte 3800 kacsa levágását jelentették be, hogy megakadályozzák a vírus továbbterjedését. A legutolsó eset a déli Kvangdzsu város egyik baromfitelepén történt, Szöultól 250 kilométernyire.

Dél-Koreában tavaly november és idén március között hét alkalommal jelent meg a madárinfluenza vírusának halálos végű, H5N1 altípusa. A hatóságok 62,5 millió dollárnak megfelelő összeget költöttek a fertőzött állomány elkülönítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik