Üzleti tippek

Hitelek, csak nőknek

admin

2007. 11. 24. 16:00

A pénzügyi szolgáltatók kezdik felfedezni a női tulajdonban lévő vagy nők által vezetett cégeket. Ezt jelzik az új női vállalati mikrohitelek, bankkártya- és menedzserbiztosítások.

November végéig lehet igényelni a Bács-Kiskun megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál a kifejezetten női vállalkozók számára kialakított mikrohitelt. Az eredetileg uniós esélyegyenlőségi forrásokból, az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat révén indított projektet idén szeptemberig a kecskemétiek mellett több megyei helyi vállalkozásfejlesztési központ is kínálta. Az alföldi vállalkozói alapítványnál a nagy kereslet miatt döntöttek, immár saját forrásból a folytatás mellett – mondta el az Üzlet & Sikernek Békesi Irén, az alapítvány munkatársa.

Az érdeklődés persze korántsem véletlen: a konstrukciót őszig szintén kínáló Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány idei összes ügyfélcége közül például immár egyharmadnyi állt női tulajdonban vagy vezetés alatt – összegezte Kókai Miklós mikrohitel-felelős.

A maximum 5 millió forint kölcsönösszegű női mikrohitel 6–96 hónap futamidőre igényelhető a mindenkori jegybanki alapkamatnál 1 százalékkal alacsonyabb (október elején 6,5 százalékos) kamattal. A hitelcél a beruházás mellett forgóeszköz-finanszírozás is lehet, a tőketörlesztés megkezdésére akár 6 hónap türelmi időt is nyújtanak. A hitelcélok között hangsúlyosan szerepel a női kkv-k megalakulásának elősegítése, beszállító vagy munkahelyteremtő funkciójuk támogatása.

Előleg előzékenyen

A női konstrukció óriási előnye, hogy itt nem szükséges felmutatni a „klasszikus” mikrohiteleknél megszokott módon előírt 20 százalékos mértékű önrészt. A hölgyvállalkozóknak ráadásul a kölcsönszerződés megkötése után azonnal átutalják a teljes kölcsönösszeget, s felhasználását csak utólag kell igazolniuk. A hagyományos mikrohitel szabályai szerint csak a kölcsönösszeg fele jár előlegként, a további 50 százalékot a bemutatott számlák alapján, utófinanszírozásként fizetik ki.

A pénz mellé képzés is járhat. A Seed Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány hónapok óta női vállalkozói tanfolyamok sorát szervezi a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA) támogatásával szerte az országban. Hasonló jellegű képzés több (például a Pest és Fejér megyei) vállalkozásfejlesztési alapítványnál, iparkamaránál is elérhető. A programok egy része ingyenes, ezek költségeit ugyanis a Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (HEFOP) „Nők egy-Más-ért” Innovatív vállalkozásfejlesztési alprogramjának forrásaiból fedezik.

Külön kedvezmény

A központi kezdeményezésekkel ellentétben a privát pénzügyi intézmények mostanáig kevés kifejezetten női konstrukcióval rukkoltak elő. Ezek egy része is pusztán nevében különbözik a mindenki számára elérhető termékektől. A kivételek egyike a Budapest Bank (BB) hölgymenedzsereknek (is) szóló Lady hitelkártyája, amelynek maximális kölcsönkerete egymillió forint lehet.

A már két és fél éve elérhető kártyának van minden más ügyfél által igényelhető testvérverziója, de a hölgyeknek ajánlott típus esetében 6 partnerintézménynél (AGIP, Aranypók, Alexandra Könyváruház, Danubius Hotels, Drogerie Markt, Jeans Club) jellemzően 5–10 százalékos külön vásárlói kedvezmény jár. A partnereket nyilvánvalóan az ügyfélkör speciális igényei alapján válogatta össze a hitelintézet.

Speciális biztosítás

Sokan tudják, hogy a nők és a férfiak eltérő halálozási statisztikái miatt a privát életbiztosítások díja hosszú idő óta eltérő a két nemnél, sőt két biztosítónál (Közlekedési Biztosító Egyesület /Köbe/ és Union) idén a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifák is különböznek. Nemrég viszont külön női menedzsereknek szóló személybiztosítások is megjelentek a piacon.

A nők irányította vállalkozások száma nemcsak azért gyarapszik, mert a hölgyek egyre kreatívabbak. Sokszor előfordul, hogy a férfi tulajdonos elhunytával felesége viszi tovább az üzletet – magyarázta Farkas András, az üzletasszonyok felé legkorábban nyitó Aviva Biztosító vezérigazgató-helyettese. Az Avivánál a privát női biztosítottak aránya az elmúlt 7 évben 30 százalékról 50 százalékra nőtt, elsősorban Lady Armada nevű, befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosításuk révén. Mint a konstrukció hirdetményében olvasható, a biztosítás hitelfedezetként alkalmazható cégek indításához, működtetéséhez is.

Az Aegon Biztosító egy éve startolt Vénusz fantázianevű, hagyományos vagy unit-linked életbiztosítása főképp kiegészítő női egészségbiztosítási fedezetei miatt érdemelhet figyelmet. A biztosítás filozófiája itt is az, hogy a váratlan élethelyzetekbe (férfi társ elvesztése, betegség, megrokkanás) kerülő nő anyagilag gondoskodni tudjon családjáról, s tovább tudja működtetni vállalkozását. Az Aegon ennek keretében olyan speciális, kórházi ápolással, műtéti térítéssel járó női egészségügyi problémákra is kínál fedezetet (szülés, változó kor miatti vagy nőgyógyászati beavatkozások), amelyeket a legtöbb biztosító eddigi kizárt kockázati köréből.

Az Uniqa, a harmadik „női biztosító” Charisma elnevezésű életbiztosítása mellé a BB-hez hasonló, szintén olyan ingyenes klubkártya jár, amely szállodaláncoknál, sőt fitneszklubokban és szépségszalonokban nyújt 5–10 százalékos kedvezményt a gyengébbik nem üzletasszonyainak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.