Üzleti tippek

Hazudott a Magyar Hírlap?

Hazugságnak nevezte Veres János pénzügyminiszter a Magyar Hirlap csütörtöki számában megjelent állításokat, miszerint 70 ellenzéki politikus ellen indított vagyonosodási vizsgálatot.

A pénzügyminiszter újságírói kérdésre válaszolva a Pénzügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón kijelentette: senki ellen nem kezdett minisztersége alatt vagyonosodási vizsgálatot. Hozzátette: az igazságszolgáltatás előtt találkozik majd a lap állításait tevőkkel.

A KPMG adókonferenciáján tartott sajtótájékoztatón is reagált kérdésre válaszolva e témára a miniszter, kijelentve, hogy nemcsak ő, de elődjei sem tettek ilyet. Hangsúlyozta: pénzügyminiszterként egyszer sem kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot, és amióta törvényi felhatalmazás van erre, egyetlen miniszter sem élt ezzel a lehetőséggel. Magára vonatkozóan a sajtótájékoztatón ugyancsak részt vevő László Csaba is megerősítette ezt.

Hetven ellenzéki politikus ellen indulhat vagyonosodási vizsgálat – értesült a Magyar Hírlap APEH-es forrásokból. A lap információi szerint Veres János a neveket tartalmazó listát már eljutatta az adóhatósághoz.

A cikkben hivatkoznak arra, hogy a törvény szerint az APEH-et felügyelő pénzügyminiszter bárki ellen kezdeményezhet adóügyi vizsgálatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik