Üzleti tippek

Doktor House minden este

A világ egyik legnépszerűbb kórházsorozata, a számtalan Emmy-, Satellite- és Golden Globe-díjjal kitüntetett Doktor House a TV2-es premier után az AXN-en lesz látható hazánkban.

A cinikus, ámde mégis sármos Gregory történeteinek első évadját december 3-ától sugározza a kalandcsatorna. A renitens doktorról szóló sorozatot az HBO-csoporthoz tartozó csatorna minden hétköznap este vetíti december 3-tól.

Dr. House (Hugh Lauire) a sorozat forgatókönyve szerint nem az a megértő, kedves háziorvos-típus, akihez az ember szívesen fordul panaszával. Szerinte minden beteg hazudik, és a kórral küzdő példányokat csak arra találták ki, hogy az orvosok dolgát nehezítsék. Ezért pácienseit lehetőség szerint igyekszik nagy ívben elkerülni, s csak akkor találkozik velük, ha már igazán nagyon muszáj. Mindezek mellett azonban kivételes orvosi képességekkel rendelkezik, igazi koponya, s mindent megtesz azért, hogy a betegséget legyőzze. Ha ez sikerül neki – és általában sikerül –, akkor a beteg is meggyógyul persze. Igaz, ez csak mellékes körülmény.

A sorozat író-producere, David Shore így jellemzi a maga alkotta figurát: „Dr. House-nak bizonyára nagyon jót tenne, ha pszichiáterhez járna, a nézőknek azonban semmiképp. Mondhat bárki bármit, pont azért szeretjük őt, mert akkora görény.” Egy másik nyilatkozatában hasonlóan kíméletlen volt: „Bosszant, amikor azt hallom az emberektől vagy rajongóktól, hogy zsémbes pasi ez a Dr. House, de aranyból van a szíve. Ezúton jelezném, hogy olyan nincs neki.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik