Üzleti tippek

Már a Magyar Nemzet olvasottsága is csökken

admin
admin

2007. 11. 13. 12:01

Összesen hetedével fogyott kevesebb júliustól szeptemberig a három auditált politikai napilapból, mint az előző év azonos időszakában – derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Martesz) idei harmadik negyedéves gyorsjelentéséből.

A Magyar Nemzetből, a Népszavából és a Népszabadságból 238,7 ezer kelt el tavaly egy átlagos nyári-őszi napon, míg idén ez a szám már csupán 198,9 ezer volt; ugyanakkor továbbra is ez utóbbi orgánum mondhatja magáénak az összpéldányszám több mint felét.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A Népszabadságból aktívan (standon, illetve előfizetéssel) átlagosan értékesített 112,8 ezer példány csaknem 22 százalékos visszaesést jelent, míg a Magyar Nemzet 63,2 ezres adata 9,3 százalékos csökkenést jelent; a Népszava 22,9 ezres eredménye hat és fél százalékkal múlja alul az előző esztendeit.

Az évek óta nem auditáltatott Magyar Hírlap adatairól – Kálomista Gábor, a kiadói holding elnökének szeptember közepi tájékoztatása alapján – annyit tudni, hogy alacsony remittendával terjesztik a 22 ezer példányban nyomott újságot.


Nem mutatható ki egyértelmű trend a gazdasági, politikai lapok példányszám-változásában; a legtöbb auditált orgánum mutatói nem változtak öt-hat százaléknál többet az utóbbi egy évben.


A versenyben utcahosszal vezető HVG-ből átlagosan 87,6 ezret értékesítettek aktívan (azaz standon vagy előfizetés útján) az idei év harmadik negyedében, ami mintegy öt százalékkal kevesebb, mint az előző esztendő azonos időszakában, míg a listán második 168 óra 30,3 ezres átlaga négy és fél százalékos csökkenést mutat.


A Magyar Demokrata 27,7 ezres eredménye nyolc és fél százalékos visszaesést jelez, míg a lista következő helyezettje, a Haszon magazin 27 ezres adata közel harminc százalékos ugrást jelent.


A Heti Válasz június eleje és szeptember vége közötti, 21,3 ezres átlagos eladási adatai öt és fél, a Figyelő 13,3 ezres aktív értékesítése két százalékkal jobbak az előző évinél; a Manager Magazin 10,4 ezres eredménye mintegy háromszázalékos csökkenést mutat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.