Üzleti tippek

Elhunyt Matúz Józsefné

admin
admin

2007. 11. 05. 13:55

A Magyar Televízió Híradójának alapító főszerkesztője életének 83. évében hunyt el. Megszervezője, majd 29 éven át a vezetője volt az első hazai tv-híradónak.

Matúz Józsefné 1957-ben kezdett dolgozni az akkor még a Magyar Rádió részeként működő Televízióban. Ahogy mondta, szinte véletlenül. „Az volt a szerencsém, hogy a kezdet kezdetén ráéreztem arra, hogy a televízióban lehet és kell is követni az eseményeket, és híradót kell csinálni” – nyilatkozta korábban a pályafutásáról.A szakmában mindeki Rózsika néniként ismerteAkkoriban még csak hetente egyszer láthattak adást a nézők, a hírműsort Képes Krónikának hívták. A TV Híradó elnevezés két évvel később vált ismertté. Matúz Józsefné nevéhez fűződik a Híradó évtizedekig működő műsorgyártási rendszerének kialakítása és a vidéki tudósítói hálózat megszervezése – tudatta lapunkkal a Magyar Televízió. Főszerkesztősége idején több híradós generáció nőtt fel, 29 évig irányította a szerkesztőséget. „Nagy örömöm telt a munkában. Különös kegynek tartom a sorstól, hogy ezt csinálhattam” – mondta egy korábbi interjúban, visszatekintve pályájára.

Matúzné neve még életében fogalommá vált, véleményét csaknem minden őt követő vezető kikérte.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.