Üzleti tippek

Kisadók összevonása: a kormányzat mindenkinek ellenáll

A vállalkozók és munkavállalók érdekképviselőinek kritikái ellenére a kormányzat kitart a kisadók összevonása mellett.

A kormány kitart a kisadók összevonása mellett, amely az adóegyszerűsítés és a jobb áttekinthetőség jegyében fogant adóváltoztatás – mondta Veres János pénzügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének keddi rendezvényén.

Bár az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) nem támogatja kisadók összevonását, a kormány továbbra is támogatja azt – felelte Veres János az OÉT képviselőjének kérdésére.

A tervek szerint szerint a szakképzési hozzájárulás, az innovációs járadék és a rehabilitációs járulék helyébe lép az egységes adónem, amelynek alapja a korrigált nettó árbevétel – tette hozzá.

A vállalkozók érdekképviselői korábban kifogásolták, hogy az új adónem a terhek növelését jelenti. Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint a kis adók összevonása azt eredményezheti, hogy a befizetett összegeket nem a korábban meghatározott célokra fordítják, hanem a bürokrácia éli föl. Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke szerint a szakképzés korábbi színvonala sem tartható majd fenn a javasolt megoldás alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik