Üzleti tippek

Jobbos lehet az MTI alelnöke

Több forrásból is úgy értesült lapunk, hogy az MTI új alelnöki pozícióját januártól Belénessy Csaba, a jobboldalinak tartott Lánchíd Rádió főszerkesztője tölti be. A szakember nem kívánta megerősíteni értesülésünket.

A szakember jelenleg a Lánchíd Rádió főszerkesztőjeként dolgozik, azelőtt a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsoránál töltött be azonos munkakört. Ebben a műsorban többször megszólalt Orbán Viktor is, illetve egyes vélekedések szerint túlnyomó többségben jobboldali publicisták olvasták fel rendszeresen jegyzeteiket.

Ezt megelőzően a Duna Televízió alelnökeként dolgozott, az előtt pedig a Magyar Televízió hírigazgató-helyetteseként tevékenykedett a baranyai származású szakember. Információink szerint Belénessy családtagjai korábban három Pécs környéki rádióban is érdekeltséget szereztek, így lánya a komlói Mambó Rádióban, míg felesége a pécsi Remény Rádióban szerzett többségi tulajdont.

Az eredetileg magyar–népművelés szakon végzett újságíró új pozícióját jövő januártól töltheti be, amikor Vincze Mátyás, az MTI jelenlegi elnöke megkezdi második terminusát a Magyar Távirati Iroda vezetőjeként. Vincze Mátyás a Magyar Hírlap főszerkesztői posztját töltötte be abban az időszakban, amikor a lap egyes vélemények szerint a liberális SZDSZ-hez állt közel.


A szakember lapunknak megerősítette, hogy beadta pályázatát az alelnöki posztra, és “érdekli a feladat”. A Lánchíd Rádióval kapcsolatban pedig hangsúlyozta: szereti jelenlegi munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik