Üzleti tippek

Még 250 millió exportösztönzésre

További 250 millió forinttal bővült az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. 2007-re meghirdetett Kereskedelemfejlesztési Pályázatának keretösszege - közölte az ITDH csütörtökön.

A pótlólagos forrás révén az idén összesen 750 millió forintot használhatnak fel a cégek külpiaci megjelenést segítő eszközökre.

Módosult a pályázatok befogadásának határideje is: az eredeti, október végi határidőn túl további két hét áll a vállalkozások rendelkezésére, így 2007. november 16-ig adhatják be pályázati anyagaikat. A pályázat a magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítását, külpiaci értékesítését segíti elő.

A pályázat keretében vissza nem térítendő támogatás igényelhető külföldi kiállításon való részvételhez, illetve külföldi kiállítás kísérőrendezvényének szervezéséhez. Támogatás igényelhető továbbá nyomdai úton előállított kiadványok és elektronikus adathordozók készíttetéséhez, hirdetések megjelentetéséhez, nemzetközi szervezeti tagdíjhoz, valamint megfelelőség-tanúsítási eljáráshoz.

A pályázat márciusi meghirdetése óta több mint 1000 pályázat érkezett be az ITDH-hoz, ezek 70 százaléka részesült pozitív elbírálásban. A pályázók a legtöbb esetben külföldi kiállítási részvételhez, nyomdai úton előállított kiadványok és elektronikus adathordozók készíttetéséhez kértek támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik