Üzleti tippek

Kivágták a MÁV kommunikációs osztályát

Politikai múlttal is rendelkező emberek vették át a feladatokat az azonnali hatállyal elbocsátott szakemberektől a vasúttársaság kommunikációs osztályán.

A kommunikációs igazgatói posztot Zimay Judittól Büki Dorottya vette át – tudta meg lapunk. Zimay a CIB Bank után két évet töltött a vasúttársaságnál, mielőtt saját kezdeményezésére átadta volna posztját Büky Dorottyának, egykori parlamenti képviselőnek. Büky két cikluson át volt az SZDSZ listás képviselője az Országgyűlésben (1990-ben pártja országos kampányfőnöke volt), később pedig az Állami Privatizációs és Vagyonügynökség (ÁPV Zrt.) kommunikációs vezetője volt.

Az MTI egykori elnöke lett a kommunikációs osztály vezetője. Mészáros Zita helyét vette át Dorogi Sándor, aki 1997 és 2002 között vezette a Magyar Távirati Irodát.

A belső kommunikációs osztályvezetői posztot pedig Fejes Edina tölti be ezentúl, aki – információink szerint – egy járműkereskedő cég marketingkommunikációs ügyeiért felelt eddig.

Lapunk úgy értesült, hogy a MÁV jellegzetes hangú szóvivője, Kavalecz Imre a helyén maradt.

Úgy tudjuk, a lecserélt emberek már távoztak is a cégtől, az újak pedig már átvették a feladatokat, noha cikkünk írásakor egyiküket sem tudtuk elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik