Üzleti tippek

KISOSZ: cégmérettől függjön a bírság nagysága

Az Országos Érdekegyeztető Tanácsra készülve a tárgyalási pozíció kialakításának céljával ült össze a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) Országos Tanácsa a Tolna megyei Bikácson kedden.

Antalffy Gábor, a szövetség elnöke, az ülés szünetében tartott rövid sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyik legfontosabb téma az adótörvényekkel kapcsolatos álláspont kialakítása.

A KISOSZ szeretné elérni, hogy a bírságokat a vállalkozások mérete szerint differenciálják, az elnök szerint erre a Pénzügyminisztérium fogadókész.

Szólt arról is, hogy szeretnék az élőmunka terheit csökkenteni, meglátásuk szerint a szakképesített bérminimumhoz kötött fizetések miatt átlagon felüli bérkiáramlás van a gazdaságban, amely egyre nehezebben kitermelhető.

„Az elmúlt másfél évben megszűnt több mint ezer kiskereskedelmi bolt, 2006-ban először az egyéni vállalkozók száma negyvenezerrel csökkent, ebből tízezer a mi szakterületünkön van, s ez a folyamat 2007 első félévében változatlanul folytatódott” – mondta Antalffy Gábor.

A kormányrendelet szerint jövőre 69 000 forint lesz a minimálbér, 83 600 forint a szakképesítéshez kötött garantált bérminimum, a KISOSZ tanácskozásán megfogalmazódott, hogy ágazati szinten próbáljanak meg ettől eltérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik