Üzleti tippek

Újraindul az Esti Hírlap

admin
admin

2007. 09. 28. 14:12

Pártoktól független, de nem semleges lesz a régi-új Esti Hírlap, amelyet még az idén szeretnének megjelentetni az újság tulajdonosai - jelentette be Füstös Zsolt, a napilap főszerkesztője.

A főszerkesztő a lap beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy olyan új politikai napilapot terveznek megjelentetni, amely a mai magyar közéletben és médiában tapasztalható “szellemi kasztosodásra” válaszul próbál átjárhatóságot biztosítani a különböző politikai oldalak és nézetek között.

A lap a szó klasszikus értelmében a polgári értékekre helyezi a hangsúlyt, politikai irányultság nélkül – tette hozzá.


1952. április 2-án jelent meg elõször az Esti Budapest, a Magyar Dolgozók Pártja budapesti bizottságának és a Fõvárosi Tanácsnak a lapja.A tervek szerint egyelőre csak a fővárosban jelenik majd meg az Esti Hírlap 20-25 ezres példányszámban. A lap – ragaszkodva elődjének szokásához – délután 17 órakor kerül az utcára. A főszerkesztő hozzátette: megpróbálják ugyancsak a hagyományokhoz hűen rikkancsok segítségével terjeszteni a lapot a legforgalmasabb csomópontokban.

Füstös Zsolt elmondta: az első próbaszámra október 23-án számíthatnak az újságolvasók; az ünnepi kiadás ingyenes lesz. A rendszeres, vagyis hetente hatszori megjelenést már az idén szeretnék elindítani.

Az anyagi hátteret a laphoz egy külföldi és egy belföldi támogató adja, de a tulajdonosokról egyelőre nem beszélt bővebben a főszerkesztő.

Az Esti Hírlap 1956 decemberében jelent meg először, évtizedeken át az egyedüli délutáni újság volt Budapesten.

A lapot 1996 novemberéig adták ki folyamatosam, s fénykorában naponta 380 ezres példányszámban jelent meg. Többszöri újraindulási kísérlet, tulajdonosváltás után 2005 júniusában Esti Hírlap Weekend címen érte meg az utolsó piaci bukását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megjelent húszezer ázsiai Magyarországon

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.