Üzleti tippek

120 pályázó vár még a pénzére

A pályázati pénzeket koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jelenti: míg tavasszal 40 ezer volt még az intézményrendszer hibájából ki nem fizetett számla, jelenleg már csak 2500.

Sok pályázó csak késve jutott hozzá a támogatásokhoz. Ezért március végén a hátralékok felszámolására „nagytakarításba” kezdett az NFÜ, amely szeptember közepére befejeződött. A legfrissebb adatok szerint a 91-365 nap között ki nem fizetett számlák aránya 1,15% – tudható meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról.

Az egy éven túli kifizetési hátralékok aránya 0,2%. Ez azt jelenti, hogy 12 olyan projektgazda van, amely egy éven túl nem jutott hozzá a támogatás egy részéhez (10 GVOP, 2 HEFOP). 110 projektgazda pedig három hónapnál hosszabb ideje vár a támogatás egy részére. Ez a jelenleg megvalósuló projektek (közel 12 ezer) 0,1, illetve 0,9 %-át érinti.

Március végén 60 ezer rendezetlen számlát tartott nyilván az intézményrendszer, amelyből közel 40 ezer volt az intézményrendszer hibájából kifizetetlen. A nagytakarítás ideje alatt – az időközben beérkezett számlákkal együtt – 80 ezer számlát. Így ma már “csak” 2500, az intézményrendszer hibájából 90 napnál régebben ki nem fizetett számla vár kifizetésre, amelynek értéke 0,9 milliárd Ft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik