Üzleti tippek

Távozik Sváby a TV2-től

A ProSiebenSat.1 Media AG szerdán bejelentette Sváby András lemondását az Interaktív Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról. Sváby öt évig vezette a céget.

„Sváby András közreműködésével az Interaktív Kft. Magyarország vezető televízióműsor-gyártó cégévé fejlődött. András fontos szerepet töltött be vállalatunk magyarországi cégcsoportjában. Szakmai céljai eléréséhez sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is” – nyilatkozta Patrick Tillieux, a ProSiebenSat.1 Media AG nemzetközi televízióért, rádióért és nyomtatott médiáért felelős operatív ügyvezető igazgatója – olvasható a TV2 internetes oldalán.


Sváby András eddig a Tv2 legnagyobb beszállítójaként műsorgyártással foglalkozó Interaktív ügyvezető igazgatója volt.

Szerdától Sváby András utódja Kiss Péter (35), az Interaktív Jóban Rosszban című kórházi sorozatának producere. A tévécsatorna közleménye szerint Kiss nemcsak a Jóban Rosszban gyártásáért volt felelős, hanem a könnyű szórakoztató műsoroktól a dokumentumfilmekig számos műfajban szerzett tapasztalatot Magyarországon kívül az Egyesült Államokban és német nyelvterületen is.


Az Index több, független információforrásból is úgy értesült, hogy nem Sváby András döntése, hanem a cégvezetés akarata áll a távozás hátterében. A hírportál információi szerint Sváby lemondásával egy napon távozik az Interaktívtól Juhász András és Markovics Mónika, akik az Interaktív pénzügyeit intézték, és Sváby bizalmi embereinek számítanak.


A lapunk által megkérdezett televíziós szakembereket nem érte meglepetésként a nemrég a műsorvezetést kénytelen-kelletlen abbahagyó Sváby távozása. Egyöntetű véleményük szerint a korábbi vezérigazgató, Kereszty Gábor felfelé bukása után várható volt, hogy a vele bizalmas viszonyban lévő szakember is távozik a cégtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik