Üzleti tippek

Hat magyar pályázó az esélyesek között

Tizennyolc ország kétszáz pályázata közül hat magyar produkciót is kiválasztott az ESEC zsűrije, amelyeknek így esélyük van az Erasmus EuroMedia Award elnyerésére. A díjat az oktatás, a média és a kommunikáció terén az európai értékek közvetítésével foglalkozó legjobb produkciók kapják.

Az Európai Képzési és Kommunikációs Társaság (ESEC) 1995 óta díjazza az európai értékekkel foglalkozó médiatermékeket és programokat. A pályázati felhívásra idén 18 országból 200 produkciót neveztek be, amelyekből ötvenötöt – köztük hat magyart – választott ki az ESEC zsűrije.

Közülük kerülnek ki az Erasmus EuroMedia Award 2007, az Erasmus Sponsorship Award, valamint az Erasmus Special Awards győztesei, akik között összesen kilencezer eurót osztanak szét – tájékoztatta lapunkat a díjkiosztónak helyet adó Bécs város képviselete.

Az Erasmus EuroMedia Awardot azok a produkciók kapják, amelyek mélyrehatóan, kritikusan közelítenek a valósághoz, illetve innovatívak. Az aktuális kérdéseket feldolgozó, kutatómunka jellegű produkciókat az Erasmus Sponsorship Awarddal jutalmazzák.

Az idei rendezvény középpontjában az Európai Unió két új tagállama, Bulgária és Románia áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik