Üzleti tippek

Péntekig lehet fizetni a régi ezresekkel

Szeptembertől a kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek és posták még legalább fél évig becserélik a régi ezreseket.

A Magyar Nemzeti Bank korábbi bejelentésének megfelelően augusztus 31-én bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintosokat. Szeptember 1-jétől az ezresek közül csak a fémcsíkkal ellátott bankjegyekkel lehet fizetni.

A Magyar Nemzeti Bank 2006. április 10-én bocsátotta ki az új, korszerű biztonsági elemekkel ellátott 1000 forintos bankjegyeket. A jegybank 2007 elejétől már csak ezt a korszerűbb, biztonságosabb, fémcsíkkal ellátott 1000 forintost hozta forgalomba.


Az új és a régi típusú ezresek között az a legfontosabb különbség, hogy az új 1000 forintos előoldalára vörösréz színű, hullámos vonalú, hologram hatású fémcsík, továbbá gyöngyház színű, úgynevezett irizáló nyomat került.Péntekig lehet fizetni a régi ezresekkel 1


Akinél még mindig van régi típusú, azaz fémcsík nélküli 1000 forintos bankjegy, péntekig felhasználhatja, vásárolhat vele, de szeptembertől már csak a fémcsíkkal ellátott 1000 forintosokat fogadják el fizetéskor, mert az már nem lesz törvényes fizetőeszköz.


A kereskedelmi bankok, a takarékszövetkezetek valamint a posta fiókjaiban ugyanis szeptembertől legalább fél évig, a Magyar Nemzeti Bankban pedig húsz évig, 2027. augusztus 31-ig lehet névértéken beváltani a régi ezreseket.

Ajánlott videó