Üzleti tippek

Több pénzre pályáztak a lehetségesnél

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv január végén közzétett gazdaságfejlesztési kiírásaira 1850 pályázat érkezett 50 milliárd forint támogatásra.

A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. adatai szerint a mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztésére kiírt pályázaton eddig 650-en nyertek 3,6 milliárd forint támogatást 12 milliárd forint beruházáshoz. A nyertesekkel a szerződéskötés folyamatban van.

A június 11-én lezárult öt gazdaságfejlesztési kiírásra 930 pályázatot adtak be 46,8 milliárd forint támogatásra, ami jelentősen meghaladja a rendelkezésre álló 23,4 millió forint keretet. A 46,8 milliárd forint támogatással 187,5 milliárd forint beruházás valósulna meg. A júniusban lezárult pályázatokról döntés szeptemberben várható.

Ormossy Gábor, a MAG Zrt. vezérigazgatója szerint a pályázati aktivitáshoz hozzájárult az is, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati rendszerében az eljárási rend egyszerűbb lett a korábbiakhoz képest.

A MAG Zrt. megalakulásával egy helyre került a gazdaságfejlesztési pályázatok kezelése, a kiírásokhoz tartozó útmutatók egyértelmű eligazítást adnak a pályázóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik