Üzleti tippek

Leszavazza Rudit a Fidesz és a KDNP

admin
admin

2007. 07. 23. 18:00

Nem szavazzák meg Rudi Zoltán, a Magyar Televízió (MTV) elnöke éves beszámolóját a köztévét felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének fideszes és kereszténydemokrata tagjai.

Felhívják a kormánypártok delegáltjait is: „tegyék egyértelművé, hogy egy kiegyensúlyozott tájékoztatást megvalósító, a kulturális sokszínűség közvetítésére fogékony, hatékony gazdálkodást folytató Magyar Televízió működésében érdekeltek”.

„A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt által delegált kurátorok az elmúlt négy hónap kuratóriumi munkája során számos, a köztelevízió jelenlegi vezetése számára láthatóan megoldhatatlan szakmai és gazdasági problémával szembesültek” – áll a közös közleményben. A tíztagú testületbe a KDNP Balogh László elnökhelyettest, a Fidesz Szabó Lászlót, Szabó Tibort és Ugron Gáspárt delegálta.

Czeglédi László kuratóriumi elnök a hírre reagálva értetlenségének adott hangot, mondván, szakmai ügyekben az érvek meghallgatása után, a tények minél szélesebb körének ismeretében szokás dönteni. Szavai szerint az ellenzéki delegáltak e lépésében a jó szándék mellett a pár hónapja bekerült tagok gyakorlatlanságát látja.

Az MTV közölte: Rudi Zoltán az elnökség előtt „a korábban benyújtott dokumentumokon túl személyesen is összefoglalja a 2006-os év eredményeit”. „A Magyar Televízió elnöke kész válaszolni a kuratórium elnökségi tagjainak kérdéseire, ezt megelőzően nem fűz megjegyzést a közleményt kiadó politikai delegáltak véleményéhez” – áll a tájékoztatásban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.