Üzleti tippek

Kötelező tanfolyam egyéni vállalkozóknak?

Marketing, pénzügyi és jogi ismereteket tanítanak majd kezdő egyéni vállalkozóknak – ennek lehetőségét tartalmazza egy, a Magyar Közlönyben megjelent kormányzati koncepció.

Meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy az egyéni vállalkozónak a piacra lépése előtt el kellene végezni egy felkészítő tanfolyamot – derül ki az egyéni vállalkozókról és egyéni cégekről szóló törvény kormányzati koncepciójából.

A kurzuson alapvető marketing, pénzügyi és jogi ismereteket tanítanának. A cél a „tájékozatlan vállalkozni kívánók piacra lépéséből eredő kockázatok mérséklése”.


Az ötlet külföldön nem ismeretlen, az Egyesült Királyságban például „beiskoláznak” minden reménybeli vállalkozót. Igaz, ott az állam viseli a költséget, míg a hazai koncepcióból egyelőre nem derül ki, ki fizetné ki a kurzust. Annyi biztos, hogy a koncepció szerint „érdemi költségterhet nem jelentő” tanfolyamról lenne szó.

A tervezet ugyanakkor azt is fölveti, hogy a tanfolyam helyett más megoldás is szóba jöhet a vállalkozni kívánók tájékozottabbá tételére, például a szakmunkásképzés megváltoztatása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik