Üzleti tippek

Kft. jellegűvé válhatnak az egyéni vállalkozások

admin
admin

2007. 06. 28. 13:40

Egyszerűbben és olcsóbban lehessen egyéni vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani – ezt a célt szolgálja az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepciója, amelyről szerdai ülésén döntött a kormány.

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepciója egy olyan rugalmas vállalkozási forma kialakítására tesz javaslatot, amely azoknak kedvez, akik nem a társas vállalkozási formákat preferálják, hanem egyéni vállalkozóként akarnak boldogulni a piacon. A koncepció szerint ugyanis egyszerűbbé és olcsóbbá válik a magánszemélyek vállalkozása, illetve az egyéni cég létrehozása.

Az egyéni vállalkozó választhat majd, hogy korlátlan felelőssége mellett működteti az egyéni céget vagy meghatározza azt az összeget, amelynek erejéig kötelezettséget vállal, pótbefizetés teljesítésével.

Olcsóbbá teszi a cégalapítást, hogy a koncepció alapján az egyéni cégek létrehozásához nem lesz szükség közjegyző közreműködésére, ahogy illeték és közzétételi díj megfizetésére sem.

Hitelezővédelmi szempontból van jelentősége annak, hogy az egyéni cégekre kiterjedne a csődtörvény és a számviteli törvény hatálya.

A kormány döntése mintegy 450 ezer egyéni vállalkozót érint.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

2018.12.07. Semmelweis Budapest Award.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.