Üzleti tippek

Magyar díjazott a Ringier Photo Awardson

Michael Ringier, a kiadó tulajdonosa, a Ringier Kiadó történetében második alkalommal adta át a Ringier Photo Award díjait Zürichben. Az első helyezett Aleksandar Dimitrijević (Szerbia) lett, a második helyen Andrija Ilić (Szerbia) végzett, a harmadik díjat Móricz Simon (Magyarország) nyerte el.

Aleksandar Dimitrijević, szerbiai fotóriporter nyerte el az első díjat, melyért 5000 svájci frank jár. A Belgrádban készült képen egy kaszkadőr felesége látható, aki tanúja volt férje szerencsétlen autóbalesetének. A kép 2006. április 28-án jelent meg a szerbiai napilapban, a Blicben.

A második helyezett is szerbiai, Andrija Ilić képén a volt szerbiai államfő, Slobodan Milosevic koporsója látható, amint egy autóban a belgrádi repülőtérről a temetőbe szállítják. A kép 2006. március 16-án, szintén a Blicben jelent meg. A második díj 3000 frank volt.
Móricz Simon, magyar fotóriporter nyerte el a harmadik díjat és a 2000 frankot. Díjnyertes képét 2006. szeptember 19-én közölte a Népszabadság. A képen a Magyar Televízió épülete előtti zavargás látható. Az ingerült tömeg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen tüntet, aki az előzőleg kiszivárgott hangfelvételen bevallotta, hogy pártja hazudott a választások előtt.

A tavaly elindult Ringier Photo Award a világ összes Ringier lapjában megjelent legjobb fotókat díjazza. Az idei évben 82 képet bírált el a 19 tagú nemzetközi zsűri. A kilenc részt vevő ország (Csehország, Kína, Magyarország, Németország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna) mindegyike két tagot delegálhatott, a 19. zsűritag Thomas Seeling, a Fotomuseum Winterthur kurátora volt. Magyarországot Kiss Erika, a Blikk fotó rovatának vezetője és Szabó Barnabás, a Népszabadság fotó rovatának vezetője képviselte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik